Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Tuesday, May 12, 2009

Setelah bersinar untuk seketika, Kegelapan Badan Kehakiman muncul kembali

Setelah sinar Badan Kehakiman muncul semalam,hari ini kegelapan muncul kembali dek politikus-politikus UMNO/BN yang memanupulasi Badan Kehakiman sekaligus menafikan hak Rakyat Perak.Tindakan ini memang sudah dijangka memang sudah menjadi resmi puak-puak UMNO/BN menggunakan cara kotor untuk mencapai matlamat.Tiada yang dapat diungkapkan lagi selain berdoa semoga DUN Negeri Perak segera diBUBARKAN!!!
Mahkamah Rayuan hari ini membenarkan permohonan Datuk Seri Zambry Abd Kadir untuk menangguhkan keputusan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur semalam yang mengisytiharkan Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin sebagai menteri besar Perak yang sah.
Penangguhan keputusan mahkamah itu diberikan sementara menunggu selesai rayuan yang dikemukakan oleh Zambry berhubung perkara tersebut.Beliau memfailkan rayuan tersebut pagi tadi dan akan didengar secepat mungkin.Selepas keputusan dibuat pada kira-kira jam 1 tengahari, peguam Umno, Hafarizam Harun menggesa Nizar supaya mengosongkan pejabat menteri besar untuk memboleh Zambry kembali bertugas.Marilah kita Rakyat Perak berdoa dan terus berdoa meminta pertolongan ALLAH.Kebenaran pasti akan datang,cuma masanya sahaja akan ditentukan ALLAH S.W.T..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)