Monday, November 28, 2016

GENERASI MUDA MALAYSIA BERPERANGAI MACAM ORANG TIADA OTAK (GAMBAR)


Wanita mengandung minta diberikan tempat duduk bangang2 ni boleh gelak2 jer... Inilah generasi kita...

Wednesday, November 23, 2016

Monday, November 21, 2016

JOM BACA, BUKAN SELALU KORANG BOLEH BACA ARTIKEL MALAYSIA KINI KRITIK PERHIMPUNAN BERSIH.


"Bagaimanapun, BERSIH juga tidak sunyi dengan kritikan selepas berulang kali dibangkitkan berkaitan protes ala-karnival – bersorak sebentar dan kemudian bersurai.

Penganjur sejak awal berkata mereka akan berkumpul di Dataran Maybank di Bangsar dan Masjid Negara sebelum bergerak ke Dataran Merdeka.

Bagaimanapun, hampir sebahagian daripada mereka memilih 'jalan pintas' ke Dataran Merdeka menggunakan LRT ke Masjid Jamek.

"Selepas BERSIH mengumumkan perpindahan tempat ke KLCC, hanya beberapa ribu orang memutuskan untuk berarak menuju destinasi di sepanjang Jalan Ampang dari Masjid Jamek.

Jika mereka ada masalah berjalan kaki lebih jauh, apa yang buatkan mereka fikir protes itu boleh menjatuhkan pemimpin yang mereka gelar sebagai korup itu.

Angka perhimpunan juga tidak dapat bertambah lagi selepas angin mendung berarak di udara KLCC. Ketika itu orang sudah mula beredar."

Tanpa PAS, Parti Amanah Negara (AMANAH) dan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) juga masih gagal meramaikan peserta Melayu, meski pun nisbahnya bertambah(PKR-DAP-BERSATU-AMANAH) berbanding BERSIH4.

Ini artikel penuh dari website diorang:
http://www.malaysiakini.com/news/363453

Saturday, November 19, 2016

SAYA MOHON MAAF KEPADA KAUM CINA...


Provokasi begini hanya dilakukan manusia yng tidak punya otak dan akal yng waras... Walaupun aku tak turun bersih 5 tp aku sokong tuntutan bersih dan aku harap tiada benda buruk yng akan berlalu kpd peserta perhimpunan aman itu nanti... Selamat berselfie dan #done berjuang kah3... Kalau nak dibandingkan protes di Thailand, Korea dan Indonesia sebenarnya protes org Malaysia  ni biasa2 shj...  Tapi yng pasti perhimpunan bersih semasa Pakatan Rakyat dulu sentiasa menjadi kenangan manis buat aku yng merasa gas pemedih mata FRU.... Yng pastinya masa tu kami bkn gila selfie... 

Thursday, November 10, 2016

PETUA MENCARI ORANG RUMAH...


Alhamdulillah tp jgnlah bila kau dah senang kau cari yang lain... Hargailah orang yng sanggup bersusah payah bersama ... Satu jer pembetulan yang aku nak buat sebenarnya "mahram" bkn "muhrim"... 

Tuesday, November 1, 2016