Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Al-Hujurat -13)

Thursday, November 24, 2016

BOLEH MENANGIS PEMIMPIN DAP BILA BACA POST DHINI FELICIA NI...


4 comments:

Anonymous said...

Adenan satem pun arahkan pasukan nya menentang ruu355 ni..pelik2

Saufi Ikhwan Rusli said...

Assalamu'alaikum...alhamdulillah, masih ada orang bukan Islam yang memahami keperluan dan kehendak orang Islam. Tahniah kepada Encik Dhini Fellicia. Mungkin orang bukan Islam boleh menerima sebenarnya cuma informasi mengenai RUU 355 ini sangat sedikit di terangkan kepada mereka. Sebagai contoh, pihak PAS perlu menggunakan DHPP sepenuhnya untuk memberikan pencerahan yang secukupnya mengenai apa itu RUU 355, fungsinya kepada orang Islam, kebaikannya kepada masyarakat Islam di Malaysia dan kepada pihak manakah RUU 355 ini digunapakai. Jangan salahkan pihak DAP dan parti-parti bukan islam yang lain semata-mata...mereka telah lama wujud...dan telah bergabung dengan organisasi-organisasi berteraskan Islam sejak sekian lama. Mungkin pemimpin-pemimpin Islam kita sahaja yang terlepas pandang untuk berdakwah kepada mereka dengan lebih gigih tentang akhlak dan undang2 Islam. Mungkin telah tiba masanya untuk bersatu dan mengadakan sesi penerangan di seluruh negeri tentang RUU 355 ini...tidak kira di pihak mana sekalipun samaada pihak kerajaan atau pembangkang. Sekali lagi jangan salahkan orang bukan Islam...Muhasabah diri dan Rapatkan saf...bersama-sama membantu untuk merealisasikan perlaksaan RUU 355. Sekadar pandangan dan pendapat dari saya yang kurang ilmu politik. :-)

Anonymous said...

Tak de nangis maa
Yg ckp pun non muslim nak gi tahu non muslim
Yg lebih utama ialah....
Memberikan keutamaan pada yang lebih utama

Anonymous said...

Diorang ni takut islam berkuasa sepenuhnya nanti. Tgk kat Brunei, tempat minum arakpun xde, penjual, pengilang manyak rugi oooo... This is all about money money mooooneyyyy.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang