Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Saturday, August 27, 2011

Apa Nak Jadi Dengan dunia Kita Ni: Dua Orang Lelaki Memperkosa Kambing

http://3.bp.blogspot.com/_ZPEoTv38xTI/TEByf_tpUbI/AAAAAAAAAm0/XpKkmtcQPBM/s1600/kambing.jpg
Gambar hiasan tiada kena-mengena dengan kejadian

Seorang penternak mengeluh apabila kambing miliknya telah diperkosa oleh dua orang pemuda di desanya. Insiden yang terjadi di wilayah pinggiran kota Mbucuta, Mozambique telah membuat kecoh kota tersebut.

Sebelumnya dua pemuda yang melakukan hal tersebut didapati tengah melakukan aktiviti seks dengan kambing milik penternak tersebut. Polis sendiri menangkap aksi kedua pemuda yang sepertinya sudah dipenuhi nafsu itu.

“Salah seorang pemuda ditemukan dalam keadaan telanjang dan sedang memegang kepala kambing. Sementara seorang lainnya sedang melakukan seks dengan binatang tersebut,” menurut laporan Radio Mozambique, seperti dikutip News.com.au.

Jaksa wilayah yang menangani kes unik ini, Leonides Mapasse menyatakankedua pemuda berkemungkinan besar akan menghadapi dakwaan atas tuduhan perlakuan tidak senonoh. Sementara pemilik kambing sendiri merancang untuk melayangkan tuntutan rasmi atas kes ini.

Tidak hanya itu, pemilik juga menuntut kedua pemuda tersebut membayar kerugian sekaligus melakukan tradisi pengganti pernikahan berupa “Lobolo”. Tradisi ini bererti membayar sejumlah wang atas tindakan perkosaan yang telah mereka lakukan.Hukuman yang selalu dikenakan keatas pelaku rogol manusia.(OKEZONE)

sumber

Mungkin Inilah Akibatnya Pengaruh WWE Terhadap Anak Kecil

A little Chinese girl fighting viciously with a little boy, her cousin, as her father films.


The little girl grabbing and clawing at the litle boy's face.The little girl, shoving the little boy's head.

The little boy, knocked flat onto the ground.The little Chinese girl stomping on her cousin's back.

The little Chinese boy, cousin of the little girl, nephew of the man filming.The little Chinese girl, daughter of the man filming.

Sumber:chinasmack.com

Ini Betul-betul Pelik,Ada rakyat belum daftar tapi nama tersenarai dalam sistem SPR

http://2.bp.blogspot.com/-3jQB7REwQvA/Te5DTie31MI/AAAAAAAAACg/XRwZHzAo_VY/s320/bingung.gif
biar betul SPR ni.....

http://speakloudhere.files.wordpress.com/2011/03/confused.jpg
Aku tak pernah daftar pun, macam ner nama aku boleh ada???

KUALA LUMPUR, 26 Ogos — Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih 2.0) hari ini mendedahkan berlaku kepincangan baru dalam daftar pemilih ekoran aduan bahawa ada rakyat yang masih belum mendaftar sebagai pengundi, namun nama mereka sudah terdapat dalam sistem Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) itu.

Menurut Jawatankuasa Pemandu Bersih 2.0, rakyat juga harus melakukan semakan bagi memastikan maklumat peribadi dalam daftar pemilih lengkap dan betul.

“Akhir-akhir ini, Bersih 2.0 telah menerima beberapa kes di mana individu-individu yang belum mendaftar mendapati mereka dimasukkan dalam daftar pemilih. Terdapat juga kes di mana kawasan mengundi telah ditukar tanpa diberi notis,” katanya dalam satu kenyataan.

Justeru Bersih 2.0 yang dipengerusikan Datuk Ambiga Sreenevasan meminta semua rakyat sentiasa peka dan mengambil langkah bagi mengelakkan kepincangan berlaku.

“Oleh itu, Bersih 2.0 menyeru kepada semua rakyat Malaysia untuk mengambil langkah-langkah ringkas berikut untuk memastikan setiap warga Malaysia memastikan hak anda kepada pilihan raya yang bersih, bebas dan adil tidak dicabuli.

“Semak nama anda dalam daftar pemilih untuk memastikan maklumat anda dalam daftar pemilih adalah tepat, semakan boleh dilakukan di laman web SPR, Kami berharap kepada semua warga Malaysia tidak kira di dalam atau di luar negera untuk menyemak nama dalam daftar pemilih,” kata Jawatankuasa Pemandu Bersih 2.0.

Selain itu, kenyataan itu juga meminta: “Individu yang belum mendaftar untuk mengundi juga digalakkan untuk menyemak nama.”

Kata Jawatankuasa Pemandu Bersih 2.0, sekiranya maklumat peribadi dalam daftar pemilih tidak betul, pihaknya meminta agar dikemukakan aduan kepada badan itu.

“Sekiranya anda mendapat tahu kawasan mengundi anda telah ditukar tanpa pengetahuan atau nama anda dilampirkan dalam daftar pemilih walaupun belum mendaftar, sila berikan maklumat terperinci kepada kami di info@bersih.org atau faks kepada 03-77844978.

“Sekiranya anda masih belum mendaftar untuk mengundi, sila mendaftar di pejabat-pejabat pos yang terdekat selepas Hari Raya Aidilfitri, jangan mengabaikan hak mengundi anda! Pastikan anda mengundi ketika pilihan raya nanti,” katanya.

Isu daftar pemilih menjadi hangat baru-baru ini ekoran pendedahan mengenai tindakan menukar status kewarganegaraan pemastautin tetap kepada warganegara dalam tempoh yang singkat dan ia mendapat bantahan kepimpinan Pakatan Rakyat.

Untuk memastikan pembaharuan sistem pilihan raya, pentadbiran Najib memutuskan untuk membentuk jawatankuasa pilihan khas Parlimen yang akan dianggotai wakil daripada Barisan Nasional (BN), Pakatan Rakyat dan Bebas.

Jawatankuasa pilihan khas Parlimen akan dibentuk rangka kerjanya berdasarkan lapan tuntutan Bersih 2.0. Sumber

Akibat Harga Rumah Terlalu Mahal di China Memaksa Warga China Ini Duduk Dalam Lori (9 Gambar)

Harga hartanah di negara China melambung naik dan ramai warga China yang tidak mampu membeli sebuah rumah. Di Kunming China seorang lelaki membelanjakan 130 000 Yuan (RM 61 0000) bagi mengubah sebuah lori menjadi rumah beliau. Rumah mobil buatan sendiri ini mempunyai semua kelengkapan rumah termasuklah internet.

A Chinese woman sits in a cargo truck that has been transformed into a mobile home.

A mobile home made from a transformed delivery truck, complete with a flat screen television and refrigerator.

A Chinese man uses the computer in his mobile home converted from a cargo truck.

The kitchen of a truck transformed into a mobile home in Kunming, China.A space for house cleaning tools in a Kunming mobile home.

The front cab of the cargo truck that has been converted into an 8.5 square meter mobile home.

A young Chinese woman sitting in her mobile home in Kunming, China.

A shoe rack inside a cargo truck in Kunming, China that has been transformed into a mobile home for two.Kredit:blogserius

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)