Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Thursday, December 17, 2009

Penyakit UMNGOK dikalangan orang Melayu..

Setelah dikejutkan dengan wabak H1N1 kini rakyat Malaysia dikejutkan lagi dengan sejenis wabak penyakit berjangkit yang sangat berbahaya yakni penyakit UMNGOK.Namun rata-ratanya yang dijangkiti hanya kaum Melayu.

Antara gejala-gejala penyakit UMNGOK ini ialah:

1.Asobiyah yang sangat melampaui norma seorang manusia.

2.Redha diperbodahkan pemimpin Zalim yang korup asalkan mereka Melayu.

3.Alah yang teruk kepada perkataan PAS,PKR,DAP.

4.Turut alah dengan laungan 'Takbir',Reformasi dan Makkal Sakthi.

5.Perasaan benci kepada Alim Ulama terutama Tuan Guru Nik Abdul Aziz.

6.Memisahkan Agama dari segala aspek kehidupan kecuali upacara nikah dan upacara pengkebumian.

7.Seringkali terkena sawan 'Kepala Lembu' yang mengakibatkan kepala lembu yang tidak berdosa akan diarak beramai-ramai sambil melaungkan perkataan 'Hidup Melayu' dan 'Ketuanan Melayu'.

Itu hanya sedikit contoh daripada berpuluh-puluh lagi gejala penyakit ini yang tak mampu ditulis lagi. Namun jangan dirisau setiap penyakit yang ALLAH S.W.T turunkan pasti diturunkan sekali dengan ubatnya.

Untuk penyakit berbahaya ini, doktrin untuknya ialah cepat-cepat keluar UMNO dan cepat-cepat mendaftar untk menjadi Ahli Pakatan Rakyat ditempat yang berdekatan dengan premis kediaman.InsyaALLAH penyakit itu sembuh dalam kadar tempoh kurang daripada 24jam anda keluar UMNO/BN.

Pakatan Rakyat Masih Tidur Ker???

Raja Petra Kamarudin:
'Sejak Mac 2008 lagi, saya telah mendesak Pakatan Rakyat untuk memperkenalkan perkhidmatan Internet tanpa wayar secara percuma di negeri-negeri yang mereka kuasai. Namun begitu, keadaan masih di takuk lama. Tidak lama lagi, kita akan merayakan ulang tahun kedua Pilihan Raya Umum ke-12 dan sehingga kini, perkhidmatan Internet tanpa wayar secara percuma masih belum diperkenalkan.....'

Pakatan Rakyat sedang tidur dan mereka fikir bahawa mereka mampu memenangi pilihan raya berikutnya tanpa melakukan apa-apa. Saya dah bosan cuba meyakinkan mereka tentang kepentingan Internet bagi perjuangan pihak pembangkang. Kalau Pakatan Rakyat memang nak cari nahas, biarkanlah si Luncai dengan labu-labunya.

Tontonilah pembentangan video di bawah ini untuk memahami mengapa saya begitu marah dengan Pakatan Rakyat. Yalah, jangan terhantuk baru terngadah. Jangan dah kalah, baru nak berubah. Nah, pada masa tu, saya akan berkata kepada Pakatan Rakyat, “Padan muka dengan kamu semua.”

Pakatan Rakyat nampaknya masih tidak faham-faham bahawa mereka berada di kedudukan yang kurang menguntungkan dalam konteks media arus perdana dan elektronik. Jadi, mereka memerlukan Internet untuk menyampaikan mesej kepada para pengundi. Sepuluh tahun yang lalu, terdapat hanya 280,000 pengguna Internet berbanding dengan lapan juta pengundi. Hari ini, nisbahnya adalah satu ke satu. Pada masa depan, jumlah pengguna Internet akan melebihi jumlah pengundi.

Maka, pihak yang mengawal maklumat di Internet mampu mempengaruhi pemikiran para pengundi. Pada kemuncak Perang Vietnam, empat daripada lima orang rakyat Amerika membeli akhbar. Hari ini, hanya dua daripada lima orang rakyat Amerika yang membelinya kerana kerana mereka dapat memperoleh maklumat dari Internet.

Meskipun jumlah penduduk Indonesia meningkat, bilangan surat khabar yang dijual di Indonesia pada ketika ini adalah separuh dari bilangan yang dijual semasa era Reformasi dahulu - di kemuncak era anti-Soeharto. Ini kerana pada masa kini, rakyat Indonesia juga bergantung pada Internet sebagai sumber berita dan maklumat.

Rupert Murdock meramalkan bahawa menjelang 2030, akhbar cetak akan digantikan sepenuhnya oleh Internet. Jadi, tindakan Pakatan Rakyat mengabaikan Internet hanya mengundang padah pada diri mereka sendiri. Marilah kita sama-sama berharap bahawa pada 19 Disember 2009, delegasi ke Konvensyen Pertama Pakatan Rakyat akan membincangkan mengenai masalah ini dan melakukan sesuatu bagi menanganinya.

Sumber: Malaysian Today
Penulis: Raja Petra Kamarudin
Terjemah Oleh: Semangat Reformasi '98
Tajuk: Pakatan Rakyat Masih Tidur

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)