Friday, November 30, 2012

Thursday, November 29, 2012

INI BARU ORANG PANGGIL SEMANGAT MEMBARA MEMBOIKOT PRODUK ISRAEL (GAMBAR)

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/73581_3820000867801_103940368_n.jpg

USTAZ UMNO NI KATA KERJA BOIKOT PRODUK ISRAEL ADALAH KEBODOHAN (GAMBAR)

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s480x480/386546_459596444092609_575923522_n.jpg


Boikot barangan Israel adalah kebodohan?

Al kisah seekor burung yang cuba memadamkan api yang membakar Nabi Ibrahim A.S dengan air yang dicedok menggunakan paruhnya ....

Apabila ditanya kepada burung itu apakah dibuatnya kerana tidak mungkin api itu padam dengan perbuatannya yang nampak sia-sia itu....

Burung itu berkata dia takut kepada Allah, ia hanya menjalankan tanggungjawab untuk menegakkan kebenaran dan menghalang kejahatan; untuk api itu padam itu bukan urusannya, itu urusan Allah SWT, Sang Pencipta alam ini.

Ertinya burung itu menjalankan peranan setakat yang mampu dilakukannya...Kalau tak mahu buat seperti yang burung itu lakukan jangan jadi suara-suara bangang yang mempertikaikan tindakan burung itu......

MINTA MAAF JIKA ADA PEROKOK YANG TERASA (VIDEO)


kadang2 kebenaran memang pahit untuk ditelan....

Wednesday, November 28, 2012

AKU AMAT YAKIN PEMIMPIN UMNO, MAHATHIR DAN SEMUA YANG TERLIBAT TAK BOLEH TIDUR BILA BACA BERITA NI. BURUH PAKSA YANG LAYAK TERIMA SEBAHAGIAN 'RM207 BILION YANG LESAP' TELAH DITEMUI DI PERAK.

Buruh Paksa yang layak terima sebahagian wang pampasan  RM207 Bilion drpd Kerajaan Jepun telah ditemui.


Nizar bertemu Pak Hashim, buruh paksa landasan maut.

25 November, Changkat Jering - DS Nizar bersama Pak Hashim bin Yaakub, buruh paksa landasan keretapi maut dekat Burma. Pak Hashim berada dekat sana 3 tahun 8 bulan 1942 - 46. Dengan diberi gaji tiga baht duit Siam. Masa jadi buruh paksa beliau masih berumur 26 tahun.

Kaum keluarga telah pun buat tahlil kerana kehilangannya yang tidak dapat dikesan. Apabila kembali kekampung sebaik selesai Perang Dunia Kedua, kaum keluarga buat pula kenduri kesyukuran. Pak Hashim didakwa berumur 112 tahun. Perbezaan beliau dengan allahyarhamah isteri 10 tahun. Isteri beliau meninggal pada usia 92 tahun, sepuluh tahun dulu.DS Nizar menjelaskan kepada Pak Hashim Yaakub, kerajaan Jepun sudah bayar pampasan sebanyak RM207 bilion untuk mangsa. Kerajaan Indonesia pun sudah beri pada mangsa. DS Nizar juga menjelaskan jika pampasan ini diberi, mangsa boleh mendapat antara 2.5 juta hingga 3 juta ringgit.

Sepuluh tahun dulu ramai mangsa masih hidup. DS Nizar berjanji kepada Pak Hashim Yaakub, beliau akan terus membela nasib mangsa dan waris buruh paksa keretapi maut Burma. DS Nizar mempersoal kenapa kerajaan BN tak mau jawab isu ini.

"Mana pergi duit pampasan RM207 bilion ini? kata DS Nizar.

Turut bertemu Pak Yaakub, TYDP Ustaz Zulkifli Ahmad, S/U Fadhil Idris Kawasan dan Muhamad Tiang, AJK Pas Perak.~ Pakkaramu

LUAHAN PEKERJA MCD: BOIKOT SANGAT MEMBERI KESAN KEPADA MCD, TAPI MALANGNYA BOIKOI ITU HANYA UNTUK SEKETIKA SEKADAR HANGAT2 TAHI AYAM.

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/600267_499762493387526_2022437349_n.jpg

Tuesday, November 27, 2012

TERBUKTILAH 2 BENDA NI UMNO PALING TAKUT (GAMBAR)

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/s480x480/68039_180395288766501_167130047_n.jpg

Papan Billboard PR & Doa.....

INILAH ALASANNYA MENGAPA KAKITANGAN KERAJAAN TERUTAMA CIKGU2 WAJIB TOLAK UMNO/BN...


Guru Dipecat Kerana Dengar Ceramah Pakatan

LABUAN: Kerana menghadiri ceramah Pakatan Rakyat, seorang kakitangan sementara Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan Qatrun Nada Latfi (gambar), yang bertugas sebagai guru sementara di Labuan telah menerima notis pemecatan sebulan.

Beliau menghadiri ceramah Pakatan Rakyat yang disampaikan oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim pada 15 September 2012.

Qatrun Nada telah disiasat dan menerima notis pemecatan yang akan berkuatkusa pada 1 Disember ini.

Walau bagaimanapun, notis yang diterima beliau pada 24 Oktober itu tidak menyatakan sebab-sebab pemecatan secara terperinci.

Sebelum pemecatan tersebut, Qatrun Nada menerima panggilan daripada individu yang memperkenalkan diri sebagai orang kuat UMNO Labuan pada 9 Oktober 2012.

Dalam panggilan itu, individu berkenaan memberi amaran kepada Qatrun Nada agar tidak terlibat dengan kegiatan politik pembangkang.

Tidak lama selepas panggilan itu, Qatrun Nada dipanggil ke pejabat JAWI Labuan untuk disiasat mengenai kegiatan luar beliau pada 22 Oktober 2012.

Sehubungan itu, NGO Inisiatif Selamatkan Insan Tertindas (INSAN) menentang sekeras-kerasnya campur tangan politik dalam pengurusan Jabatan Agama Islam Wilayah Pesekutuan.

Sebagai sebuah agensi awam, JAWI sepatutnya bersifat neutral dan profesional dalam tatakelola pengurusan, kata Koordinatornya, Mohd Faris Abdullah.

Bagi beliau, campur tangan ini hanya mencemarkan imej JAWI sebagai sebuah badan kerajaan yang berteraskan Islam.

Katanya, kegagalan JAWI memberikan sebab yang munasabah di atas pemecatan ini menguatkan dakwaan bahawa JAWI telah dipengaruhi oleh kepentingan Politik UMNO sehingga sanggup menzalimi kakitangan sendiri.

Perkara ini jelas bertentangan dengan Visi JAWI sendiri yang ingin menjadi badan peneraju dalam memartabatkan Hal Ehwal Islam, tambah beliau.

"INSAN juga mengecam tindakan UMNO yang menggunakan agensi kerajaan bagi mengekang kemaraan politik parti lawan.

"UMNO sebagai sebuah parti politik sepatutnya lebih faham bahawa hak untuk berpolitk adalah hak setiap rakyat Malaysia yang dijamin Perlembagaan Persekutuan," katanya.

Sehubungan dengan itu, INSAN akan menghantar satu memorandum kepada Pengarah Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan, YBhg Datuk Hj Che Mat Bin Che Ali pada 29 November 2012 bagi mendesak beliau membebaskan JAWI daripada sebarang campur tangan politik sempit.

INSAN juga akan mengadakan sidang media bagi mendedahkan penglibatan UMNO dalam isu ini.

"INSAN memiliki bukti kukuh yang akan menunjukkan penglibatan UMNO sebagai dalang yang menzalimi rakyat hanya kerana kepentingan politik," katanya.

Qatrun Nada binti Mohd Latfi merupakan seorang guru yang bertugas di Sekolah Rendah Agama Islam Rancha-rancha, Wilayah Persekutuan Labuan.
Beliau dilantik sebagai guru sementara di bawah Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI).

Beliau merupakan bekas penuntut di Universiti Malaysia Sabah Kampus Antarabangsa Labuan.

Beliau juga merupakan bekas Ahli Majlis Perwakilan Pelajar yang terlibat dalam demonstrasi menuntut Air bersih di UMS Labuan pada tahun 2009. - harakahdaily

Kalau Malaysia negara Komunis aku boleh terima apabila seseorang dipecat kerana tidak sokong Komunis....Tapi bila negara yang mengaku mengamalkan Demokrasi aku rasa UMNO/BN buat benda yang paling bodoh kerena memaksa kakitangan awam menyokong mereka.....Kakitangan awam wajib tolak UMNO/BN!!!!

Monday, November 26, 2012

Sunday, November 25, 2012

Saturday, November 24, 2012

JANGAN KAITKAN UMNO DENGAN SONGKOK LAGI, KINI MEREKA SUDAH BERKOPIAH (GAMBAR)


Jangan kaitkan kami dengan songkok tinggi lagi......

GAMBAR ASKAR ISRAEL MENANGIS KERANA HAMAS.

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s480x480/254910_4490693577667_548918672_n.jpg

Masa korang bom kanak2 & wanita xder pulak menangis....Lepas kena belasah dengan Hamas baru berakal........

Fakta:
1: Roket al Qassam menemui sasaran strategiknya sehingga ke Tel Aviv dan Jerusalem (74 km) sedangkan kemampuan roket ini hanya 40-50 km pada tahun 2009.

2: Ben Gurion International Airport terpaksa memberhentikan operasinya selama beberapa hari disebabkan roket al Qassam

3: Roket juga telah memaksa warga penjajah Israel tinggal di bawah tanah dengan ketakutan selama 8 hari dan operasi kerja harian kerajaan dan swasta dibatalkan sepanjang 8 hari yang lalu.

4: Buat kali pertama, roket al Qassam juga berjaya menjatuhkan jet pejuang F16 bersama 2 juruterbangnya ke perairan Gaza. Ini adalah kali pertama dalam sejarah perang Israel.

5: Roket al Qassam juga berjaya menjatuhkan helikopter Apache, Drone dan berjaya mensasarkan kapal perang Israel sebagai destinasi roket ini.

6: Unit R & D IDF telah mendapati bahawa roket al Qassam yang sampai ke Tel Aviv adalah buatan tempatan (bukan dari Iran dsb). Ini membuktikan kemampuan unit R & D al Qassam mengeluarkan roket mereka sendiri.

7: Iron-Dome yang merupakan sistem penangkis peluru berpandu yang tercanggih Israel (dengan bantuan US) hanya berjaya menangkis 20-25 % daripada lebih 1400 roket al Qassam yang sampai ke Israel.

8: Israel terpaksa menggesa gencatan senjata terlebih awal meskipun Briged al Qassam baru menggunakan kira-kira 15 % daripada keseluruhan roket yang dipersiapkan kali ini.

9: Keterlibatan Mesir dan Turki yang memberikan sokongan secara terbuka kepada Palestin amat menakutkan Israel meskipun mereka belum memberikan sokongan ketenteraan kepada Palestin. Apatah lagi sekiranya negara-negara Arab dan negara umat Islam yang lain turut memberikan sokongan kepada mereka.

TERHARUNYA MELIHAT GAMBAR SEORANG RAKAN MEMAYUNGKAN RAKANNYA YANG SEDANG BERSOLAT

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/598632_532246366804078_949747310_n.jpg

Hujan turun renyai2 saat rakan2ya sedang mendirikan solat, pelajar ini memayungkan rakan2nya yang sedang solat itu...

SUMBER:FB

Friday, November 23, 2012

AES: SIAPA YANG KENYANG KALI INI, HARGA KAMERA AES YANG DIBELI 10 KALI GANDA LEBIH MAHAL BERBANDING MODEL LAIN.KUALA LUMPUR 22 November: Audit terbuka perlu dilakukan terhadap Kementerian Dalam Negeri (KDN) berhubung pembelian kamera perangkap laju yang meningkat sepuluh kali ganda dari harga asal, kata Ahli Parlimen Pokok Sena, Datuk Mahfuz Omar.

Beliau merujuk jawapan bertulis KDN kepada Ahli Parlimen Jerai, Firdaus Jaafar bahawa Polis Diraja Malaysia (PDRM) dibekalkan kamera perangkap laju sejak 1995 dengan jumlah terkini 124 unit.

Ia meliputi model Laser Digicam berjumlah 85 dengan harga RM173,925 seunit, manakala bagi model Laser Trucam berjumlah 39 unit dengan harga RM223,500 seunit.

“Kontrak-kontrak kerajaan ini sangat diragui. Siasatan perlu dibuat, lebih-lebih lagi sekiranya diberi secara runding terus (awarded tender). Kita tak mahu ada salahguna dari peruntukan KDN,” tegasnya kepada Keadilan Daily.

Sementara itu, Timbalan Ketua Polis Trafik Bukit Aman, ACP Mohd Fuad Abd Latiff dilapor menyatakan harga kamera had laju model LTI 20-20 TruCam hanya kira-kira USD 6,000 (RM17,000) seunit.

“Ada sesuatu yang tak kena. Kalau diaudit Jabatan Audit Negara, pasti ada (penemuan salahguna), sebab Jabatan Audit sebelum ini pernah menemui pembelian barang oleh agensi kerajaan yang harganya meningkat berpuluh kali ganda,” jelas Mahfuz.

Beliau membandingkan sebut harga lebih murah dibeli pihak berkuasa Amerika Syarikat, iaitu di Montana USD 4,995 (RM15,292.59) dan Idaho USD5,057.44 (RM15,483.84) bagi seunit kamera Laser Trucam.

Manakala bagi kamera Laser Digicam yang dibeli pihak berkuasa Delaware berharga USD 6,378 (RM19,526.88).

“Kenapa perbezaan harga begitu ketara? Kita faham kalau jenama tak sama. Tapi tak masuk akal kalau begitu jauh,” katanya. SUMBER

Thursday, November 22, 2012

TAK PAYAHLAH UPDATE STATUS YANG BANGANG MACAM NI (GAMBAR)


MAKAN DALAM KATA2 USTAZ AZHAR IDRUS NI..


https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/924_505834639440612_1574120217_n.jpg
SERANGAN HACKERS PRO PALESTIN TELAH MENGEJUTKAN DUNIA (GAMBAR)


Akaun Twitter yang berjaya digodam


Kumpulan hackers Anonymous bukanlah satu-satunya kumpulan hackers yang melancarkan perang siber ke atas Israel. Beberapa kumpulan lainnya juga turut serta dalam peperangan ini, salah satunya adalah ZCompany HackingCrew.  Kumpulan ini telah mendakwa berjaya menggodam akaun peribadi milik Wakil PM Israel.

Pelbagai akaun peribadi seperti Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube,email, sehingga kepada nombor telefon dan dokumen yang dimiliki oleh Wakil Perdana Menteri Israel Silvan Shalom digodam oleh kumpulan ini. Kesemua akaun tersebut digodams dan diganti penampilannya dengan seruan-seruan pro-Palestin.

Malah akaun Twitter Wakil PM yang digodam, ZCompanyHackingCrew menulis seruan protes mengenai 'peperangan yang keji'.

"Sesiapa yang dapat membiarkan melihat keganasan, kematian kanak-kanak dan orang yang tidak bersalah yang cuba melindungi tanah yang mereka diduduki?" antara maksud twitter yang ditulis kumpulan ini seperti dilaporkan oleh RussianToday.

 

Akaun Facebook juga turut digodam.

 
 
Akaun Youtube tidak ketinggalan digodam..
 
Takbir!!!!

Tuesday, November 20, 2012

PENAKUT RUPANYA ASKAR2 ZIONIS (GAMBAR)

qassam16.jpg (480×320)

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/230090_440190196041984_1484170030_n.jpg

BANGSA ZIONIS YANG BONGKAK KINI TIDUR DALAM TEROWONG KERANA TAKUTKAN PEJUANG PALESTIN (GAMBAR)

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/291708_200096946792661_2061445477_n.jpg


Di Israel, Beginilah cara 5 juta rakyat Israel tidur akibat ketakutan mereka terhadap roket pejuang.

Suatu perkara yang di luar jangkaan Israel bahawa roket serangan balas pejuang dapat melepasi jarak yang cukup jauh.

sememangnya disebut dalam Al-Quran mereka bangsa yang penakut.

Sumber : GazaNow

Pelakon Azhar Sulaiman cari penyakit, mengaku telah murtad di facebook(gambar)

http://1.bp.blogspot.com/-FcVskk7Fak0/UKqIl8ElDCI/AAAAAAAAEjU/jDiWgnCsFRE/s1600/Azhar%2BSulaiman%2BMurtad.png


N'N: nak bodek UMNO pun berpada-padalah................

Monday, November 19, 2012

GAMBAR PHOTOSHOP YANG RELEVAN.

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/550786_487469384617502_981309167_n.jpg

GAMBAR MEMALUKAN, PM ISRAEL YANG BONGKAK LARI KETAKUTAN.

http://1.bp.blogspot.com/-8zadWK8YtBY/UKcXJunMr4I/AAAAAAAAWSM/bJWu3idhCaA/s400/148427_459354637445839_1182527206_n.jpg

TV Israel melaporkan:
"Hamas mengejutkan kita kali ini dengan serangan terhdap Tel Aviv dan yang lebih jauh kemampuan mereka menyerang jajahan Israel di utara (Al-Quds)."
Sumber: Qassam Media

Dikhabarkan juga roket Al-Qassam ini telah sampai menghampiri parlimen Knesset. Roket HAMAS ini juga telah sampai ke rumah Menteri Luar Israel. Sementara Benjamin Netanyahu dan Ehud Barak pula kini sedang bersembunyi apabila roket yang dilancarkan Briged Al-Qassam banyak mengenai sasaran di Tebing Barat.

N'N: Rasakan wahai zionis laknatullah....

POLIS CAWANGAN KHAS: DOSA APA YANG SAYA TAK BUAT TERHADAP PAS SEPANJANG PRU YANG LEPAS, SAYA TAK MAHU SEBUT. SAYA HANYA INGIN MINTA MAAF....

 C5DW9223copy.jpg (634×433)
Gambar Hiasan

Selepas 25 tahun buat dosa SB minta maaf pada PAS

KOTA BHARU: Seorang bekas polis yang bertugas dengan Cawangan Khas (SB) selama 25 tahun, Abdullah Omar memohon maaf atas segala dosa yang beliau lakukan terhadap PAS sepanjang bertugas sebagai polis.

"Dosa apa yang saya tak buat terhadap PAS sepanjang lima pilihan raya yang lepas...saya tidak mahu sebut di sini, biar saya dan Allah sahaja yang tahu.

"Tetapi maafkanlah saya, saya sudah bertaubat," katanya yang tampil sebagai perwakilan Taiping yang menyokong usul Pilihan Raya yang dibawa PAS Pusat.

Abdullah juga merupakan bekas OCPD Taiping pernah bertugas sebagai SB selama 25 tahun berterima kasih kepada PAS kerana sanggup menerima beliau yang pernah berdosa dengan PAS dan rakyat.

"Saya berbesar hati hari ini diangkat untuk berucap di Muktamar walau pun baru dua tahun bersama PAS, paling terharu PAS boleh terima orang yang berdosa seperti saya," katanya.

Cabar Majlis Fatwa

Pada masa sama beliau yang juga bekas OCPD itu turut mencabar Majlis Fatwa mengeluarkan fatwa tentang gaji yang diperoleh oleh mana-mana calon yang menang pilihan raya melalui penipuan pilihan raya.

"Saya nak cabar Majlis Fatwa dan Mufti, kalau menipu dalam pilihan raya kemudian menang. Jadi Perdana Menteri, jadi menteri-menteri, bagaimana dengan gaji mereka.

"Saya tanya tuan-tuan gaji yang mereka dapat halal atau haram?" soal Abdullah terus dijawab para perwakil 'haram'.

"Kalau haram, kenapa Majlis Fatwa tidak keluarkan Fatwa?"

"Ya gaji yang mereka dapat tidak halal, jawablah di akhirat esok," soalnya balik ketika berucap menyokong usul pilihan raya oleh PAS Pusat.

Tambahnya, daripada banyak-banyak pilihan raya negara diadakan Malaysialah yang paling teruk.

Ditambah pula katanya, pemberian kad pengenalan kepada pendatang asing seperti Thailand, Bangladesh, Myanmar dan paling malang mereka ini didaftarkan sebagai pengundi.

Beliau juga membayangkan jika pilihan raya negara ini dijalankan dengan bersih sudah lama Umno BN terkubur.

"Kalau bersih! sudah tentu kita sapu bersih Umno BN. Kita sudah lama jadi pemerintah," tegasnya diiringi takbir para perwakilan.

Sunday, November 18, 2012

"KAMI TENTERA PERJUANGAN ISLAM" PERKATAAN ITU KELUAR DRPD MULUT SEORANG INDIA (GAMBAR)

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/553757_370141226413989_1076201934_n.jpg

Kami tentera perjuangan Islam - DHPP


KOTA BHARU: Dewan Himpunan Penyokong PAS (DHPP) menyifatkan diri mereka sebagai "tentera perjuangan Islam" dan secara sukarela bersama-sama dalam perjuangan PAS.

Perwakilan DHPP, K.Deepakaran berkata, ahli DHPP sudah faham perjuangan PAS dan tiada sesiapa yang memaksa mereka menyertai parti itu.

"Kita ikhlas dan sukarela nak memberi sokongan kepada sebuah parti Islam di Malaysia iaitu PAS.

"Saya selalu katakan DHPP adalah tentera perjuangan Islam. Kenapa saya katakan kami tentera Islam? kerana Islam untuk semua, Islam hadir untuk semua dan terima kasih untuk logo PAS For All," kata beliau sewaktu membahaskan ucapan dasar Presiden di Muktamar Tahunan PAS Kali Ke-58 di Putik hari ini.

Setiausaha DHPP itu juga berkata, usaha sesetengah pihak menakut-nakutkan DHPP terhadap PAS dan Islam menemui kegagalan apabila semakin ramai orang bukan Islam menganggotai DHPP dan bersama-sama dalam PAS.

"Objektf DHPP adalah merapatkan hubungan antara kaum. Pandangan orang bukan Islam, kalau kai sertai DHPP, kene peluk Islam, kena potong itu, macam-macam lagi.

"Apa yang ditakutkan lagi, kalau sokong PAS lama kelamaan tiada tempat ibadat untuk Hindu dan Buddha tapi pimpinan PAS boleh mengadakan perbincangan dengan pimpinan agama lain.

"Kami sudah faham kerana DHPP sudah ditarbiyah. Dulu kami tak faham, tapi sekarang kami faham setelah ditarbiyah. Tak ada paksaaan dari parti PAS," katanya disambut laungan takbir sidang muktamar.

Beliau juga berharap tiada ahli PAS yang menganggap DDPP sebagai ancaman kepada parti itu sebaliknya bersama-sama berganding bahu menguatkan parti itu.

"Kita adalah aset untuk PAS. kita datang nak membantu, jangan sesekali anggap DHPP sebagai ancaman kepada PAS.

"Kalau dahulu memang PAS untuk orang ISlam sahaja tapi sekarang PAS sudah terbuka kepada semua jadi kami juga ingin sama-sama berjuang dalam PAS," katanya.

Sementara itu, beliau meminta PAS dan Pakatan Rakyat menyelesaikan isu ketiadaan mykad di kalangan India dan Cina yang gagal diselesaikan kerajaan BN.

"Kira-kira 3,000 orang India termasuk Cina yang belum ada kad pengenalan. Jadi kami minta perkara pertama yang perlu diselesaikan selepas Pakatan Rakyat ke Putrajaya adalah soal kad pengenalan," katanya.

BUDAYA ISLAM YANG SEMAKIN SUBUR DALAM UMNO? (GAMBAR)

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/552229_464101703642157_671589496_n.jpg

Saturday, November 17, 2012

LORI 1 MALAYSIA DAPAT SAMBUTAN MENGKAGUMKAN INI SANGAT2 MENGGELISAHKAN PR (GAMBAR)

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/311155_414064502000140_1403986_n.jpg

Sambutan hangat.........

GEMPAR KP PAS UMUMKAN HARTA.

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/29357_10151349875077189_706552055_n.jpg

Gaji isteri = RM4,000 sebulan.

Gaji Nasruddin = RM2,500 sebulan.

Pendapatan dari rumah sewa = RM300 sebulan

Combine gaji kedua2 nya = RM6,800 sebulan.

Tanggungan rumah + kereta = RM3,160 sebulan.

Gaji - tanggungan = RM3,640

Simpanan RM9,000.

KP UMNO Dan Pemimpin2 UMNO yang lain bila nak ishtihar harta???

sumber:AMENOWORLD

KEBANGSATAN ZIONIS LAKNATULLAH DIGAMBARKAN MELALUI KATA2 (GAMBAR)

http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/59436_153007674727952_3297327_n.jpg

Friday, November 16, 2012

HANYA DIKELANTAN ORANG CINA BERKHATAN (GAMBAR)

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/536450_369130579848387_1445884601_n.jpg
Remaja Cina Bersunat

[SH] PASIR MAS – Walaupun amalan berkhatan menjadi kemestian dalam kalangan umat Islam, namun masyarakat Cina di Kampung Pasir Parit menjadikannya sebagai tradisi sejak sekian lama.

Remaja, Justin Khor Han Shen, 15, berkata, dia sudah menanam niat mahu berkhatan sejak di bangku sekolah rendah lagi.

Justin berkata, ibu bapanya juga tidak menghalang malah menggalakkan untuk bersunat sepertimana yang dilakukan oleh ahli keluarganya yang lain.

“Sebelum bersunat, saya ada bertanya kepada rakan saya yang beragama Islam dan mereka banyak memberi semangat agar tidak takut ketika berhadapan dengan ‘tok mudim’.

“Keberanian saya mula timbul apabila melihat kanak-kanak Islam tidak gentar mahupun menangis ketika dikhatankan. Malulah jika saya yang sudah remaja, menangis ketika bersunat,” katanya semalam.

Menurutnya, rakannya juga ada memberi semua petua serta pantang larang sebelum dan selepas bersunat, agar ia tidak memudaratkan kesihatannya kelak.

Tradisi keluarga turun-temurun

Sementara itu, Timbalan Pengerusi Gerakan Kelantan, Albert Khor berkata, tradisi berkhatan bukanlah perkara baru kerana ia dilakukan lebih 50 tahun lalu.

“Ini bukan suatu yang pelik kerana rata-rata lelaki yang mencecah usia lapan tahun, akan bersiap sedia untuk berkhatan. Tanya sahaja penduduk lelaki di kampung ini, pasti sukar untuk mencari yang belum bersunat,” katanya.

Menurutnya, amalan ini diterima oleh masyarakat Cina kerana menjadi tradisi turun-temurun bermula daripada nenek moyang yang menetap di Pasir Mas puluhan tahun lalu.

Albert berkata, tiada salahnya untuk berkhatan kerana ia baik dari segi kesihatan malah kebersihan turut terjamin.

Katanya, amalan yang baik daripada kaum lain boleh dibuat, kerana ia memberi manfaat kepada pelaku malah ia juga tidak menyalahi agama yang dianuti.

“Kanak-kanak masa kini bertuah kerana tidak akan merasa sakit kerana pelbagai kemudahan serta teknologi digunakan ketika bersunat. Berbeza dengan zaman dahulu, kami disunatkan tanpa menggunakan bius malah penggunaan batang pisang turut menyakitkan mereka sehingga sebulan lamanya,” katanya.

Menurutnya, penggunaan teknologi dan ubat ini dapat mempercepatkan proses pemulihan daripada sebulan kepada hanya tiga hari.

Generasi kelima

Sementara itu, Tok Mudim Kampung Buluh Melintang, Kangkong, Mohamad Suhaimi berkata, dia tidak menyangka seramai 11 remaja berbangsa Cina berusia lapan hingga 18 tahun berani untuk berkhatan.

Sebelum ini katanya, alternatif berkhatan secara separa tradisional dan moden ini, hanya disertai oleh pelajar Melayu.

Menurutnya, dia menjadi tok mudim sejak 20 tahun lalu dan menjadi kepakaran turun temurun sejak lima generasi lalu.

“Saya belajar daripada arwah bapa dan datuk, yang mana ketika itu masih lagi menggunakan rawatan tradisional. Ketika itu, remaja yang bersunat tidak dibius dan tidak dijahit, sebaliknya hanya dibalut menggunakan kain sehingga menyebabkan terpaksa berpantang selama sebulan,” katanya.

Beliau berkata, kaedah bersunat yang digunakan kini lebih moden dan tidak memakan masa yang lama untuk berpantang.

Mohamad yang juga peniaga dan pembuat batu nisan menasihati remaja yang berkhatan, agar mematuhi semua pantang larang pemakanan, agar proses penyembuhannya lebih cepat.

BARU AKU TAHU KENAPA ROSMAH DUDUK DEKAT DENGAN LEE CHONG WEI SEMASA MAJLIS PERKAHWINANNYA (GAMBAR)

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/481871_463093623741936_469406636_n.jpg

Wednesday, November 14, 2012

"Wow Hebatnya Islam"............

MUSLIM-PURDAH.jpg (400×266)

Lelaki Inggris bertanya: "Kenapa dalam Islam wanita tidak boleh jabat tangan dengan Lelaki?"

Syeikh menjawab: "dapatkah kamu berjabat tangan dengan ratu Elizabeth?

Lelaki Inggris menjawab: "Oh tentu tidak boleh! Cuma orang-orang tertentu saja yang dapat berjabat tangan dengan ratu."

Syeikh tersenyum & berkata: “Wanita-wanita kami (Kaum muslimat) adalah para ratu, & ratu tidak boleh berjabat tangan dengan Lelaki sembarangan (yang bukan mahramnya).”

Lalu si Inggris bertanya lagi, "Kenapa perempuan Islam menutupi tubuh dan rambut mereka?"

Syeikh tersenyum dan punya 2 coklat, ia membuka yang pertama terus yang satu lagi tertutup. Dia melemparkan keduanya ke lantai yang kotor.

Syeikh bertanya: “Jika saya meminta Anda untuk mengambil satu coklat, mana yang Anda pilih?"

Si Inggris menjawab: "Yang tertutup...”

Syeikh berkata: “Itulah cara kami memperlakukan dan melihat perempuan kami.”

Si Inggris menjawab: "Wow Islam is Amazing...”......

Monday, November 12, 2012

PEMIMPIN UMNO CAWANGAN KAMPUNG MOHD NOOR, PARIT SULONG JOHOR BAKAL DEMAM BILA TENGOK BANNER NI (GAMBAR)

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s480x480/919_334956376602648_1885716787_n.jpg

Gambar ini khabarnya dirakamkan di sebuah kampung di Batu 5, Kg Mohd Noor, Parit Sulong, Johor, DUN N21 Parit Yaani

Dikhabarkan seluruh ahli UMNO cawangan itu melahirkan rasa marah dan kecewa kepada UMNO kerana gagal menunaikan janji serta menjaga kebajikan penduduk kampung.

Mereka merasakan diri mereka dilayan macam sampah oleh para pemimpin UMNO.

Setiap kali tiba pilihanraya maka bermacam-macam janji manis ditabur oleh para pemimpin UMNO tapi tunaikannya, habuk pun tarak!!!

Ini menyebabkan penduduk kampung yang rata-rata adalah ahli dan penyokong UMNO naik minyak dan bertekad berpatah arang berkerat rotan dengan UMNO dengan mengambil tindakan membubarkan cawangan UMNO Batu 5, Kg Mohd Noor Parit Sulong, Johor.