yang setia mengikuti blog ini dan ingin mengikuti

Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Wednesday, April 5, 2017

MINTA TOLONG BERUBAH LEPAS BACA POST NI...


9 comments:

Anonymous said...

Tunggula org selesai berdoa dulu.Jgn gelojoh.

Anonymous said...

Masa limited, ruang limited. Solat wajib, zikir tu sunat. Solat tu kena tempatnya yg sesuai, zikir pulak boleh buat kat mana mana pun, sambil jalan jalan pun boleh. Dah solat tu keluar ajer lah, bagi ruang dan peluang org lain pulak utk tunaikan kewajipannya.

SUNNI said...

klu lps solat xdoa geng dangkal kt wahabi.

walhal doa wirid sunnahnya sendiri kecuali nk mngajar

rupanya sunnah tu ada hikmah.... bg pluang org lain solat. keduanya sapa2 xtakut nk jd imam sebb lps solat doa sendiri2

Anonymous said...

Harap serban je besar tapi jahil agama

Anonymous said...

Ada ilmu kah lebai ni klu common sense pun tak ada. Atau sj nak menunjuk2 dia boleh doa panjang?

Mohamad said...

Yg hng p jalan2 masa magrib buat apa? Dok rmh lh. Solat d surau atau masjid lg afdhal. Lps tu nk salahkan org bwirid n bdoa.

Anonymous said...

Kena kat ko nanti baru ko tahu rasa bengangnya. Mcm ko x pernah keluar ptg blk mlm. Ada gak orang yang terpaksa bekerja, time is limited.

Anonymous said...

Mentaliti lebai! Tak faham2 soalan priority. Yg tok imam tu klu nak wirid dan doa panjang knp tak solat di masjid?

Anonymous said...

Pak imam tu imam tetap di surau tu ka? Sangka baik. Takkan dia pi jln2 waktu maghrib

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)