yang setia mengikuti blog ini dan ingin mengikuti

Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Saturday, April 8, 2017

MISTI RAMAI YANG TERASA BILA BACA KOMEN AMOI NI...


                Siapa makan cili dia rasa pedas...

12 comments:

Anonymous said...

Betul tu. Setuju dgn amoi tu. Apa mslhnya dap mca mic gerakan nk masuk campur ruu tu..xda kena mengena pun dgn diorg..

Anonymous said...

Ruu164 xnk plak lawan...pelik pan pkr dan bunga raya ni

Anonymous said...

Thank you lovely Amoi!....because you're more understanding than other peoples...that true,the RUU355 is only muslim peoples...the non muslim not included and effected with that laws.

Some peoples,who against that laws,actually they are know that but They just doing don't know....maybe they want created angry and hated with other peoples....they are mahu main wayang atau main sorong-tarik,just that!

Anonymous said...

bila masa plak dap membantah..bahas rang pun x da..

Anonymous said...

pas lebih paham kenapa org kafir kacau ruu kot, sebab pas sendiri yg islam ni pun pas tolak ruu dulu kat kedah dulu.. masa tu pas masih bergelar isteri kepada abang lim hehe. . pas sangat paham sebab pas golongan yg menolak ruu juga.. pas pun pernah tendang hasan ali idup2 sebab hasan ali nak tarik arak2 suami pas iaitu abang lim kat selangor.. pas paham lah hal kat atas tu hehe..

Anonymous said...

bukan semua manusia yang Allah berikan otak untuk berfikir, mata untuk melihat dan telinga untuk mendengar mahu menggunakan segala anugerah Allah tu, mereka lebih cenderong untuk terus bersikap mebutakan mata dan hati, memekakkan telinga dan menggunakan otak untuk berbuat segala larangan Allah. Kalau dah confirm kafir tu lain cerita sebab memang Allah dah tutup semua pancaindera mereka daripada menerima kebenaran dan mereka terus berasa semakin selesa berada di dalam kekufuran dan kekafiran. Memang terasa hati bila si amoi tu cabar orang muslim supaya bertaubat atau convert to kafir tapi apa boleh buat orang yang mengaku muslim menjadi penentang segala bentuk perlaksanaan tuntutan Allah melebihi tentangan daripada orang yang jelas bernama kafir tu

Paul Baggio said...

..lebih teruk, pemimpin melayu sekular dari Pakatan harapan pun turut sama jadi balaci kafir Harbi DAPig!

Anonymous said...

Masalahnya bila ruu355 dijadikan mainan politik

ikan said...

agaknya ada tak harapan amoi ni nak kembali kepada agama fitrah bila dia sebut begini. dia rasa bebas sebab bukan beragama islam. apa kita nak jawab kalau dia cakap takde pun orang islam dakwah kat dia.

APEK said...

tkde yg betulnya amoi tu.

isu ruu adalah perdebatan agama sesame islam dan ulamak islam.

amoi atau sapa saja yg tidak autoriti sewajar menjadi pemerhati dan
memilih hujah terbaik dikalangan ilmuan islam.

ckp2 amoi tu tidak ada nilai langsung dan tidak wajar diberi perhatian.

tapi kalau mau ulut.. itu boleh dengar maa

Abu Ziyad 83 said...

Tapi nape plak xsetuju kene convert jadi kafir?
Xsetuju je jadi kafir?

Anonymous said...

hello Amoi

suruh orang yang tangguh pembentangan tu taubat dulu, sebab takder pendirian dan mempermainkan RUU355.

Taubat ke 2 adalah daripada presiden PAS dan UMNO yang konon nak bentang, tapi tak jadi, dolak dalik, tolak menolak, tak ada pendirian dan buat RUU355 mcm bola......tendang sana, passing sini

Taubat ke 3, tangguh tanpa bahas. Maknanya, ianya akan diperpanjangkan lagi hingga sidang parlimen akan datang.

Taubat ke 4, ini bukan hudud. So buat apa nak sokong macam babi gila. Menyamakan hukum Allah dengan ciptaan manusia itu zalim. Kalau orang Islam mahu sokong RUU355, terserahlah.....apa u punya masalah?

So AMOI and also admin, kalau tak tahu Islam. tak payah nak masuk campur urusan orang Islam.

kbai

you jangan risau amoi, i punya comments tak akan disiar oleh admin. so u boleh terus mabuk kena pusing sama Hadi and Geng

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)