Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Al-Hujurat -13)

Wednesday, October 5, 2016

INILAH KEHEBATAN ORANG MELAYU ISLAM DI MALAYSIA YANG TIADA DI NEGARA WAHABI...


    Dah tua2 pun masih dalam kesesatan... 

4 comments:

Melayu Islam Malaysia said...

Puja pantai, puja pokok, puja kubur adalah perbuatan sesat dan syirik.
Pelakunya melakukan perbuatan syirik dan sesat. Namun jika selepas dr itu dia bersolat, yg dlm solat itu ada syahadah dan istighfar, dia tidak kami tuduhkan sbg musyrikin. Jika mati, tetap juga diuruskan sbg seorg muslim. Akan perbuatan sesat dan syiriknya, serah saja kpd Allah swt.

Na'im Nikmat said...

Allah SWT ampunkan segala dosa kecuali dosa syirik... Apa ertinya mengucap dua kalimah syahadah kalau masih melakukan perbuatan syirik... Mungkin mereka jahil disini para ugamawan perlu memainkan peranan penting menjaga akidah orh awam agar tidak tersasar...

Unknown said...

Negara wahabi memuja ulamak wahabi yg mengatakan tiada jihad di palestin.bodoh dan bengong

Anonymous said...

Setiap kali bersyahadah, maka seseorang itu memperbaharui Islamnya.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang