Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Friday, February 12, 2016

AKSI TERLAMPAU DITEPI JALANRAYA UNDANG RASA TIDAK SENANG PENGGUNA JALANRAYA (GAMBAR)


Amenda tu?

3 comments:

Anonymous said...

Syabas...inilah yang dikatakan kreatif dan inovatif...selamat menangkap gambar kepada en polis trafik... :-)

Anonymous said...

Nak buat macam mana depa diarah untuk perah peluh rakyat untuk nak bejoli kalau nak kata kejadian kemalangan nak dikurangkan dengan menekan rakyat secara sembunyi untuk mencari kesalahan kita tengok hari-hari kematian dijalan raya bertambah jadi itulah hakika ketua-ketua dan kepala-kepala hotak penguatkuasa hari ini yang dipilih oleh pemimpin yang tidak ada hati perut dan budi bicara untuk menasihat secara ilmiah pada rakyat yang sentiasa tertekan,dalam waktu yang sama pula ketua polis negara mencadangkan pula untuk menaikkan kos saman terafik sekarang kemaksima yang dianggapkan dapat mengurangkan kemalangan tapi adakah IGP kaji adakah disebabkna kelemahan maknusia atau ada faktor lain yang membuatkan banyak kemalangan terjadi dan adakah IGP kaji sumber meterial jalan raya yang diturapkan itu selamat atau sebaliknya.

Mohd.Tahir Abu Bakar said...

Assalamualaikum,IGP terpaksa mengeluarkan kenyataan bahawa saman akan dinaikan lagi. Se benarnya kerajaan sudah tidak mampu lagi membayar gaji kakitangan awam,jika tidak kerana GST,sudah lama kerajaan muflis,jadi utk menampung kekangan kewangan semua jabatan yg aneh menjana pendapatan seperti polis ,kastam,jpj,jhdn dll dikerah melipat gandakan usaha,sebagai contoh AES yg patutnya dimansuhkan telah ditambah bilangan .Skrg ini duit drpd rakyatlah yg menanggung segala perbelanjaan kerajaan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)