Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Friday, December 25, 2015

KALAULAH SEMUA POLIS MACAM NI (GAMBAR)

 

Dari FB Mohd Faizal: Lihat polis trafik ni tergopoh gapah...ingatkan kejar sesuatu. Rupanya kejar waktu maghrib yg dah nak habis. Allahuakbar...betapalah dia menjaga solatnya agar tidak tercicir.

Lokasi : Surau plaza tol Sungai Besi.
N'N: Kita asyik share citer polis rasuah sampai org ramai ingat semua polis kaki rasuah jgn sbb nila setitik rosak susu sebelanga... 

2 comments:

Anonymous said...

Saya setuju dengan abang naim...

Anonymous said...

Hai anakku, dirikanlah salat dan suruhlah (manusia) mengerjakan yang baik dan cegahlah (mereka) dari perbuatan yang mungkar dan bersabarlah terhadap apa yang menimpa kamu. Sesungguhnya yang demikian itu termasuk hal-hal yang diwajibkan (oleh Allah).

kalau bersolat tapi gagal dari buat mungkar
maka gagallah solat itu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)