Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Saturday, December 26, 2015

DUNIA KUTUK BRUNEI KERANA HARAMKAN SAMBUTAN KRISMAS.

Itulah tajuk utama media dunia yang berjaya menghasut dunia untuk menghentam Brunei kerana pengharaman sambutan Hari Natal, sekaligus memberi persepsi negatif kepada sebuah negara Islam yang melaksanakan undang-undang syariah (hudud). Tapi apa yang sebenarnya berlaku adalah sebaliknya, seorang individu yang bernama Muhamad Harris Nasril mendedahkan suasana sebenar Sambutan Hari Krismas di Brunei.

Berikut yang tertera didalam akaun facebook beliau disini

 N'N: Itulah sebabnya kita perlu Tabayyun...Fakta sebenarnya ialah Brunei hanya Haramkan orang Muslim menyambut krismas dan tidak menghalang org kristian untuk menyambut krismas, tapi media2 jahat melaporkan seolah2 Brunei mengharamkan sambutan krismas di negara itu dan menyekat kebebasan beragama...

3 comments:

An Anonymous said...

Sebijik macam spin tafsiran oleh ejen DAP iaitu PAN bahawa PAS x nak menang pilihanraya.. Sedangkan maksud sebenarnya ialah PAS x mahu menang jika dgn cara penipuan serta korbankan @ gadaikan prinsip PAS..

Anonymous said...

Sebiji macam komen Wan Rosli, tentu orang yang sama.

Anti Fitnah said...

Gadaikan prinsip kerana DAP ... masa bila???
Gadaikan prinsip kerana UMNO ... baru nak mulakan.
PAS memang tak tipu tapi pemimpinnya yang kuat spin ...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)