Monday, January 13, 2020

SIAPA ENGKAU NI E.S.SHANKAR, NAK SURUH KERAJAAN TUTUP JAKIM DAN HAPUSKAN SEKOLAH TAHFIZ?

Foto-Amenoworld


Cakap bodoh kang marah, tapi memang bodoh pun.

Pertama. Macam mana dia boleh cakap penubuhan JAKIM ini tak berperlembagaan? Adakah ia langgar undang-undang? Ia agensi kerajaan kot.

Kedua. Sekolah tahfiz, pondok, memang swasta la. Memang mak bapa yang bayar. Bukan kerajaan bagi duit.

Atas dasar menghargai kepelbagai jalur pendidikan, dan juga kerana Islam agama rasmi, maka, kerajaan salurkan sedikit peruntukan.

Tak memandai untuk tampung operasi tahunan pun tapi dapatlah bantu serba sedikit juga dari tak ada. Macam Kolej New Era, dapat dana kerajaan, walaupun swasta. Ada suruh tutup ke?

Ketiga. Sekolah agama berasrama under kerajaan, macam sekolah aliran biasa juga. Cuma ada penambahan subjek agama. Kau ingat budak-budak neh bodoh matematik, sains ke? Bila mereka keluar, mereka jadi peguam, doktor, arkitek, pensyarah, polis, semua cukup. Apa masalahnya kau nak negatif sangat neh?

Keempat. Orang Islam juga bayar cukai. Dan pergi semak fakta, siapa paling banyak bayar cukai. Dan siapa paling banyak lari cukai.

Orang macam kau, Waytha mungkin suka. Membiakkan sentimen anti melayu, anti Islam, anti jawi, anti apa-apa yang berkaitan dengan melayu.

Dan negara ini, akan musnah, kerana kumpulan rasis yang tunggang kemenangan Pakatan Harapan dibiarkan berleluasa & besar kepala.

Teruskan diam.

Teruskan bagi mereka "muka"..

Kredit: Ameno World

Sejak PH jadi kerajaan ni makin berani puak-puak ni bersuara dan semakin lantang pula tu...

2 comments:

Mike said...

Dia nie rakyat negara India...mmg camtuh...

I said...

Ye kot... entah2 masuk duk Malaysia pun guna sijil beranak orang lain... kulit warna sama... nama aje lain... ramai camtu kat sini....