Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Monday, April 25, 2016

INILAH KAWAN YANG PERANGAINYA MACAM SYAITAN...


Masa nak pinjam duit perangai macam malaikat tp lepas dapat duit perangai berubah jadi syaitan...  

3 comments:

Anonymous said...

Kwn mcm ni patut mintak Allah swt MeLaknat manusia ni.mintak2 Anak anak dia kena sakit.Biadap dan Kurang Ajar punye Manusia.

Saufi Ikhwan Rusli said...

Sabar saudara, penghutang tu perlu didoakan supaya Allah memberikan dia kesedaran terhadap kesilapannya...semoga Allah mencukupkan rezekinya untuk membayar semula hutangnya kepada pemberi hutang itu dan yang paling penting doakan supaya penghutang itu mampu untuk malafazkan perkataan "MAAF" kepada pemberi hutang tersebut...dan doakan juga semoga Allah memberikan kekuatan untuk pemberi hutang itu dapat memaafkan si penghutang itu...:-)

Anonymous said...

Aku penah kena mcmni.sakit hati tuhan saja yg tahu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)