Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Wednesday, December 2, 2015

PAS TIDAK BOLEH LARI LAGI, INI BUKTI PAS BERIDEALOGI ISIS...


2 comments:

Anonymous said...

Ikuti ASWJ sebenar ; Asha'irah-Maturidiyah-Salaf, selamat.
Jauhi mazhab takfiri-tasyriki-tabdi'i yg memecah belahkan ummah bahkan menyesatkan.

Amanat 81, ada unsur takfiri, harus dijelaskan utk mengelak kekeliruan, antara makna zalim, fasik dan kafir dlm ayat ayat 44,45,47 surah Al Maidah, rujuk kitab tafsir muktabar, bukan buat tafsiran sendiri.

Harus faham juga kedudukan umat Islam yg lemah imannya, atau tidak sempurna imannya, atau yg cacat imannya, yg tidak sampai ke tahap kufur atau murtad. Harus faham perbezaan Muslim, Mukmin, Muttaqin. Kerana itu penjelasan cara Asha'irah-Maturidiyah-Salaf paling selamat agar tidak bermudah mudah mengkafirkan, atau mensyirikkan, atau membid'ahkan golongan yg tak sependapat.

Anonymous said...

mat sabu dah takde idea nak serang PAS..
kini kaitkan pula PAS dengan ISIS.
Bodoh melantun-lantun.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)