Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Wednesday, November 5, 2014

SEBELUM MATI KENA SEDIAKAN RM2000 (GAMBAR)


                             Adakah ini ajaran Islam?

3 comments:

Anonymous said...

At least lepaskan yg wajib, kapan dan kubur, yg lain lain tu klu mmg daif, ahli qaryah boleh usahakan sukarela / fardhu kifayah. Jika tak kenalah keluar duit tabung masjid /surau.
Jika mampu lbh baik sediakan secukupnya, tuan punya diri yg dah menjangkakan kematian dah dekat, atau ahli waris.

IbnAbdHalim said...

Pd awal 80an dulu saya tanya seorang siak kos minima mengurus suatu jenazah. Dia kata RM70 utk kafan dan solat 3 org saja. Saya kata padanya, kalau gitu org miskin jgn mati, biar yg kaya saja mati. Dia kata, "Awat hang kata lagu tu?" Saya jawab, "Tak dak duit."
Itulah hakikatnya dgn org Islam di Malaysia dewasa ini. Ajaran Islam yg mudah dah jadi payah. Kalau kita sanggah jadi masalah.

Anonymous said...

Cakap lebih2 dicop wahabi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)