yang setia mengikuti blog ini dan ingin mengikuti

Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Tuesday, May 6, 2014

INI NASI GORENG KER CILI PADI GORENG? (GAMBAR)

5 comments:

yen uchop said...

cili padi goreng. Peniaga sebegini memang ramai - jenis kira peduli apa akau, letaklah berpa hargapun kena bayar juga pasal dah order. Penjual yang x ikhlas, pembeli x puas hati kerana pembeli rasa x berpatutan,penjual pada zahirnya ntung, namun Allah membalas dg berbagai cara membuatkan penjual rugi sebab duit itu x berkat.Aku biasa berniga kedai makan, masak dengan hati jual seperti mana sedpnya aku makan dirumah. Bila pelanggan bayar, aku minta mereka beritahu jika rasa x puas hati terkuran, kalau terlebih x apa. Dari pelanggan jadi kawan, ramai dan bertambah tambah customer. Bila beralih perniagaan bidang lain, cstomer suruh bisnes semula, aku sedih bagi tahu bahawa x ada orang nak bekerja.

Anonymous said...

cili padi siap ngan tangkai sekali. terbaik!!

gey-Y said...

Bro..aku bkn bkn org johor tapi kalo ko bkn org johor n x biasa pedas melampau,order nasi ke apa..ko cakap terus x mau cili api..

n housemate aku asal johor,bila buat telur dadar..akan jadik cili padi bersalut telur..haha

org suka pedas shj blh mkn masakan johor.

Anonymous said...

Cili padi jenis ini bukannya pedas sangat pun, setakat pahit tu adalah. Boleh diratah begitu saja, tak jadi hal sikit pun.

Anonymous said...

Tu sayur la der..
sayur cabai..
huhu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)