yang setia mengikuti blog ini dan ingin mengikuti

Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Thursday, February 6, 2014

SULTAN KAU TU MAKSUM KER? (GAMBAR)


Kau sembah sultan ker sembah Allah?

10 comments:

Anonymous said...

Keturunan KHADAM, mestilah kena taat setia.

MahaGARU said...

Ezra : Gambaq apa yang hang boh, merah merah tu.... gambaq "api neraka" ka ?
Dok sebut Nabi pasai apa dalam hal niii? sebut keturunan hang sudah laaa.
Bila Agama diletak dibelakang jadi macam ni laa....Melayu - Islam pd nama.

Anonymous said...

Betul ke aqidah tu? Sultan ka raja ka itu makhluk, kalau ini pandangan orang johor banyak yg. Kena* mengucap shahadah balik serta istigfar takut nanti laknat Allah mendatangkan bala habis semua tak kira sultan tak sultan.kita tak tau hormat orang siapa pula nak hormat kita *Respect is earned not enforcing, ini bukan zaman firaun. Muslim itu berakhlak baik bukan sombong, angkuh, taksub.

Mansor bin Junus said...

Daulat Tuanku.... Tapi kalaulah dapat macam Sultan Kelantan, syukur Alhamdulillah.

Anonymous said...

itulah pemikiran majoriti kaum meLAYU di seantaro benua!!!!

Anonymous said...

bodos punya rakyat......tahap gaban

Ebra Heim said...

Salaam adik Ezra yang saya hormati...saya rakyat Johor juga saya hormat Sultan & keturunannya...tapi adik Ezra batas hubungan kita dengan Sultan adalah antara rakyat dan pemerintah bukan makhluk dengan Tuhan(Allah). Macamana sayang/hormat kita pada Sultan kita kena kembalikan ia pada Allah...Dia Maha segala2nya. Allah akan menghukum makhluknya(manusia) jika baik dibalas syurga jika jahat dibalas neraka tidak kira samada dia rakyat ke atau pemerintah. Alangkah bahagianya kita jika kita semua rakyat & sultan mendapat Rahmat Allah di dunia & akhirat.

rantai said...

kau orang jgn bising2 eeh..! sultan kite orang lain dari sultan lain eeh.. ! they are above the laws ... what ever laws eeh... mane ade sultan kat malaysia ni yag ade askar sendiri, sultan kite orang je ade eeh... so die boleh buat ape die suke eeh ... kalau tak suke jgn main kat johor eeh..!!!!

Anonymous said...

Islam tersibar dengan akhlak mulia yang ditunjukkan oleh Rasullullah, yang dibimbangkan orang bukan islam akan menghina islam kerana buruknya akhlak penganut atau pemimpin Islam. nauzubillah.

Kembaliklah kepada islam dalam segala perkara, mogaoga kita semua jadi insan yang bertakwa.

Anonymous said...

Hei... nabi ada kutuk org ke... jng jahil sangat
nabi bimbing, beri nasihat, tunjuk contoh , itu ada le..
Kau ni agak2 le kalau nak bodek sultan pun.... ini kalau sultan darjat tinggi dari nabi
jahanam le aqidah kau.
Cuba kau rujuk kat noh gadud mufti kau tu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)