Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Wednesday, February 5, 2014

PERKARA YANG TIDAK BERLAKU PADA ZAMAN UMAR ABDUL AZIZ TAPI BERLAKU DI MALAYSIA (GAMBAR)Zaman Khalifah Umar Abd Aziz lambakan wang Baitulmal disebabkan tiada rakyat yang layak terima zakat tapi apa yang berlaku di Malaysia sgt pelik kerana wang zakatnya banyak tapi tidak diagihkan kpd yng memerlukan...

1 comment:

Anonymous said...

Malaysia boleh ...kah ...kah tak caya tanya orang umno yg. Beragama umgok ustad mufti dia lebih hebat kerana nak cari makan katanya jual agama pun halal. Golongan yg.wajib d nyahkan dari politik msia setengah duit tak guna.jijik akhlak !!!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)