Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Wednesday, April 24, 2013

INGIN TAHU BAGAIMANA BN BUAT DUIT UNTUK KRONI ? PAKAT TENGOK GAMBAR NI.


Duit pembayar cukai disalahguna.........

Kerajaan Umno-BN membina sekolah di U-10 Shah Alam yang mempunyai hanya 12 bilik darjah dengan kos berjumlah kira-kira RM12 juta. Ini bermakna setiap bilik darjah itu kosnya adalah RM1juta. Adakah perbelanjaan sedemikian munasabah? Ianya membuktikan ketidakcekapan dan ketidaktelusan Kerajaan BN.

Sebaliknya, Kerajaan Pakatan Rakyat Selangor pula terbukti jauh lebih efisien dan cekap dalam pengurusan kewangan. Kami telah pun membina SJK (T) Ladang Midlands yang mempunyai 24 bilik darjah serta kelengkapan dewan yang besar dan makmal yang canggih pada kos RM4.9 juta.

1 comment:

Anonymous said...

Sekolah sebelah rumah aku.. tapi belum open lagi.. Sekolah Kebangsaan Subang Bestari (2)..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)