Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Tuesday, August 28, 2012

MASALAH AIR DI KELANTAN TIMBUL AKIBAT KEKEJAMAN KERAJAAN PUSAT UMNO/BN, NAK TAHU BAGAIMANA SILA BACA....

http://4.bp.blogspot.com/-c7wjKrCTOjk/UDxhPg1nF4I/AAAAAAAA9sY/RRuYneI_kHI/s1600/air1.jpg

Untuk pengetahuan, antara punca masalah air yang timbul di kelantan ialah penafian hak Bantuan Peruntukan dari Kerajaan Pusat kepada kerajaan negeri, ia diberikan selepas 13 tahun PAS mentadbir Kelantan, dan itupun dalam bentuk pinjaman sebanyak RM600 juta.

Berbeza dengan Negeri-Negeri Barisan Nasional, di Johor, bukan pinjaman yang diberikan, sebaliknya Johor menerima geran sebanyak 2 billion. Geran adalah secara percuma dan tidak perlu dibayar balik sebagaimana pinjaman yang diberi pada kerajaan negeri Kelantan. Dalam bantuan penuh inipun, masalah air tetap berlaku di Negeri Barisan Nasional.orang2 bodoh memang nak kena lempang... -

Laporan Harakahdaily:

Lagi kawasan Felda di Pahang tiada air di hari raya

Hamba Allah, Terengganu,

Saya pulang berhari raya di daerah Bera baru baru ini iaitu di kawasan Felda Bukit Mendi dan Felda Bukit Puchong juga tiada air paip pada sehari sebelum hari raya hingga hari raya pertama dan kedua.

Hasrat untuk bercuti selama 5 hari di Felda Bukit Mendi terpaksa dipendekkan kepada 3 hari sahaja berikutan tiada air paip.

Masalah ini sudah lama berlaku sejak saya berkahwin pada 1990 masalah ini tidak diatasi oleh kerajaan. 2 hari tidak dapat mandi, membasuh dan sebagainya. -HD

http://3.bp.blogspot.com/-r1hbfzMebDE/UDyL2S27jII/AAAAAAAA9tk/nqEqYsor0lY/s1600/jengka1.jpg

Penipuan yang kantoi:

http://1.bp.blogspot.com/-OL2tIO4m1XU/UDxg1Q_daaI/AAAAAAAA9sM/V51M82j6vHY/s1600/424238_435871503129647_610626426_n.jpg

SUMBER

salah satu video yang simple untuk memberi penerangan mengapa Air di kelantan kotor:


1 comment:

Anonymous said...

Lawak TGNA - mu kerajaan pusat, aku kerajaan lutut.
Ha ha ha.

Allah berkati Kelantan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)