Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Sunday, May 6, 2012

GUNA WANG BR1M UNTUK ANJURKAN KENDURI KESYUKURAN SERTAI PAS DAN KELUAR UMNO, UMNO PASTI MEROYAN BACA CERITA NI.

Guna wang BR1M anjurkan kesyukuran sertai PAS

http://2.bp.blogspot.com/-6AT6IM-syXU/T6XbC5RzbOI/AAAAAAAA_Rk/LGS2tp6Tneo/s200/pak.jpg

RANTAU PANJANG: Mungkinkah harapkan sokong, sokong membawa rebah benar-benar berlaku apabila wang Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) sebanyak RM500 yang diumpan bagi memancing undi rakyat menjadi perkara di sebaliknya.

Ini dibuktikan apabila tiga penerima BR1M di Chicha Tinggi dekat sini menggunakan sebahagian wang bantuan tersebut bagi membeli lembu untuk mengadakan majlis kesyukuran menyertai PAS.

Pengasas Umno cawangan Kampung Rengas, Chicha Tinggi, Awang Ismail, 55 atau lebih dikenali sebagai Che Seman mengakui dua isterinya yang mendapat wang BR1M menggunakan wang tersebut bagi membeli lembu.

Selain itu kata beliau adiknya, Zakaria (gambar) juga turut menyumbang wang BR1M ketika membeli lembu bagi jamuan orang ramai sempena ceramah mereka menyertai PAS awal April lalu.

Pada ceramah tersebut Che Seman mewakili ahli keluarga dan rakan-rakan menyerah 152 borang menyertai PAS kepada Timbalan Pesuruhanjaya PAS Kelantan, Datuk Mohd Amar Abdullah.

Hadir sama di majlis itu Adun Bukit Tuku, Abdul Fatah Harun dan Adun Gual Periok, Mohamad Awang serta jawatankuasa PAS Rantau Panjang.

Ketika ditemui baru-baru ini Che Seman berkata, beliau tidak menerima wang RM500 BR1M, sebaliknya dua isterinya mendapat wang tersebut.

Begitu juga adiknya Zakaria merupakan Ketua Umno Cawangan Kampung Rengas menerima wang BR1M.

“Wang tersebut kami kumpul untuk membeli lembu yang disembelih bagi jamuan orang ramai sempena meraikan kemasukan saya dan kawan-kawan bersama PAS pada 7 April lalu,” ujarnya.

(Tunggu pendedahan lanjut dalam Harakah edisi cetak keluaran akan datang).

harakahdaily/-

2 comments:

makaroni said...

class weh!!!

ijoks2009 said...

Duit kita hak kita,Undi kita pilihan kita..

Terimakasih doakan mak saya..
p/s: Blog naimnikmat adalah blog kegemaran kakak saya(seorang guru):) tahniah naim..
(saya senyum bila dia promosi blog ni kat saya)
naim masih guna no lama lagikan(5890)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)