Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Tuesday, February 7, 2012

JIKA BENAR MALAYSIA NEGARA ISLAM KENAPA TIDAK SAMAN PELAKON DAN PEMIMPIN YANG HINA ISLAM SEPERTI PELAKON DI ARAB NI?
Pelakon komedi terkenal di rantau Arab, Adel Imam(gambar), kelmarin dijatuhi hukuman tiga bulan penjara oleh mahkamah di Mesir atas kesalahan menghina Islam.

Portal berita Ahramonline melaporkan Imam didakwa sengaja menyinggung perasaan orang Islam kerana mempersendakan janggut dan ‘jilbab’ iaitu jubah lelaki Muslim menerusi filem ’Morgan Ahmed Morgan’ dan teater, ’Al- Zaeem’.

Pelakon yang telah menceburi bidang lakonan hampir 40 tahun itu turut dikenakan denda AS$170 (RM512).

Dalam kes lain, hartawan dan tokoh terkenal dalam kalangan penganut Kristian Koptik di Mesir, Naguib Sawiris, turut dibicarakan atas kesalahan menghina Islam menerusi imej karikatur yang dihantar melalui laman blog mikro, Twitter.sumber

N'N: Aku boleh bagi senarai bukan sahaja pelakon tapi Pemimpin UMNO yang hina Islam pun banyak tak terkira......

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)