Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Wednesday, January 11, 2012

Menarik !! Gambar Ust Azhar Idrus Yang Tak Pernah Atau Jarang Kita Dapat Lihat


Seperti jugok hamba2 Allah yang lain..Al Fadhil Ustaz Azhar Idrus mengharungi kehidupan hariannya seperti biasa..tiada protokol..tiada batasan ini dan itu..semestinya tidak menyalahi hukum syarak.

Sesetengah mereka yg waraq akan sentiasa memberikan pandangan yg tidak menyokong dgn penampilan dan cara Al Fadhil menyampaikan dakwahnya.

Begitulah sifat orang yg merasakan segala tingkah laku dan perbuatannya di terima Allah Ta'ala..mereka rasakan ilmu yang mereka ada sudah cukup hebat utk berkata ini dan itu.

Ada jugak yang mengatakan walaupun ramai yang hadir dalam kuliah Al Fadhil Ustaz, bila pulang ke rumah mereka tidak mendapat apa2 pengajaran dan mereka tidak akan berubah..mereka hanya dapat ketawa dan kegembiraan saja..benarkah begitu saudara2 semua?

Mereka lupa akan rahmat Allah, mereka lupa akan hidayah Allah yang amat luas. mereka lupa dengan rahmat Allah jugalah kite di masukkan ke syurga.

Zaman berubah, cara penyampaian dakwah jugok boleh berubah, "ASALKAN HUKUM2 ALLAH TIDAK DI UBAH2"Iri hati untuk buat lebih baik itu jauh lebih baik dari iri hatikan kejayaan Al Fadhil Ustaz Azhar Idrus mendekati anak2 muda dan mendekatkan mereka dgn ISLAM ALLAH S.W.T..TAKBIR!

credit to : abang jaf
(gambar candid do johor haritu)

Sumber : Facebook JKKK Fan Club
Sumber:http://malaysiaberih.blogspot.com

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)