Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Sunday, January 22, 2012

LAPORAN POLIS YANG AKAN MEMALUKAN SEMUA POLIS YANG BERAGAMA ISLAM DISELURUH MALAYSIA.

Ahli perniagaan dakwa dipukul anggota polis mabuk....Seorang ahli perniagaan hari ini membuat laporan polis mendakwa telah dipukul oleh sekurang-kurangnya empat anggota polis berpakaian preman di Bukit Sentosa malam tadi.

Menurut Khoo Gin Seong, 44 (kiri), seorang anggota polis yang dikenali di situ dengan nama Mansur, telah memukulnya ketika dia sedang minum dan bermain judi di sebuah kedai kopi di situ pada kira-jam 9 malam.

Khoo juga mendakwa Mansur, yang dikatakan sering datang di kedai kopi, mencuri RM1,000 yang menurutnya wang yang dimenanginya dalam permainan kad.

Khoo mendakwa Mansur, yang duduk di meja dekatnya, mabuk selepas minum bir dan tidak senang dengan ahli perniagaan itu yang bercakap kuat.

Ia mencetuskan pertengkaran, yang berakhir dengan Mansur didakwa memukul Khoo, dengan bantuan "empat atau lima" individu lain yang didakwanya dikenali sebagai anggota polis.

Dia mendakwa, kejadian itu disaksikan oleh sekurang-kurangnya empat orang yang berada di kedai kopi itu.

Ahli perniagaan itu mendakwa dia kemudian dibawa ke balai polis Bukit Sentosa, di mana dia tidak dibenarkan pergi dari situ sehingga kawan-kawannya datang dengan membawa "beberapa ratus ringgit" pada sekitar tengah malam.

Empat jam kemudian, Khoo pergi semula ke balai polis yang sama untuk membuat laporan polis, tetapi mendakwa kakitangan di situ enggan menerimanya.

Laporan itu akhirnya dibuat pada jam 4.51 pagi selepas dia dikatakan enggan mengalah.

Dalam laporan tersebut Khoo mendakwa mereka memukulnya hingga gigi palsunya patah dan badannya sakit.

Bercakap kepada Malaysiakini selepas sidang akhbar mengenai perkara itu di Rawang, Ahli Parlimen Segambut Lim Lip Eng berkata Khoo menelefonnya sekitar jam lapan pagi mengadu mengenai kejadian itu.

Sementara itu, ketika dihubungi Malaysiakini, balai polis Bukit Sentosa mengesahkan Khoo telah membuat laporan mengenai perkara itu pagi ini, tetapi tidak boleh mendedahkan maklumat lanjut kerana ia dalam siasatan. -malaysiakini-

N'N: Memalukan...........

2 comments:

Anonymous said...

haprak. apa kelas Malaysia ada pois perangai lebih daripada syaitan ni!

mangchikla said...

Kalau dalam siasatan camner polis boleh istiharkan kat mesia kini yg mamat ni mabuk dan mengamuk kat restoran tu? Yg nak tahu , siapa yg panggil polis datang, dan adakah ujian tahap alkohol dalam badan mamat ni dibuat utk tentukan 'kemabukan' mamat ni? Dalam segala hal TBH salah Sarbini pun salah yg betul polis dan kuncu2 yg sewaktu dgn nya oh mesia ku permai

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)