Friday, July 1, 2011

Mari Lihat Proses Menukar Bangkai Ayam Kepada "AYAM GORENG SPECIAL"

Pagi hari lagi, pekerja mula menunggang motor mengelilingi kampung sekitar untuk mengumpulkan ayam yang telah mati
Meminta ayam yang sudah mati kepada warga sekitar
Lima orang pekerja disuruh oleh bos untuk membeli ayam mati
Harga 1 Ekor ayam mati 1 RMB (dollar hongkong) dan akan dijual pada kembali dengan harga 9 RMB (dollar hongkong) setelah pemrosesan

Tempat Penampungan untuk ayam mati

bangkai diletakkan di mana-mana
termasuk di lantai ....




Sebuahtub mandi dibuang untuk merendam kulit ayam mati ... air yang bertakung akan mempercepat proses pemutihan..


Mengenakan selipar berjalan di antara ayam sebelum proses pewarnaan.Proses mewarnai dengan cat sehingga menyerupai daging ayam yang segar.Dan sekarang siap disajikan "AYAM GORENG SPECIAL"

Sumber

N'N:Samalah juga kalau kita makan ayam yang tidak disembelih dengan nama Allah S.W.T

No comments: