Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Al-Hujurat -13)

Monday, June 6, 2011

Fatwa-Fatwa Tun Dr.Mahathir Yang Diguna Pakai UMNO Sehingga Kini Dan Mungkin Untuk Selama-lamanya........

Fatwa tentang 'Aurat':

““Apakah kalau kita tidak tutup (aurat) kita tidak Islam? Banyak benda yang disuruh oleh agama Islam yang kita tidak buat, tetapi kita masih Islam”. – Rujukan; Tun Dr. Mahathir Mohamad, Majlis Tertutup Majlis Agama Kebangsaan, 1997.

Tun Dr. Mahathir Mohamad: 5 September 1997, PWTC, Perhimpunan Agung UMNO) – “Tujuan menutup aurat ialah kerana di zaman Nabi, Arab Jahiliyyah mempunyai nafsu yang kuat sehingga sering menculik dan merogol wanita daripada kabilah-kabilah lain. Akibatnya ialah peperangan antara mereka yang tidak pernah tamat”.


http://2.bp.blogspot.com/_7UpcI95XCeI/TIaG-NYpfaI/AAAAAAAAHBU/XlnHEQA8pmc/s1600/RosmahBaca+Quran.jpg
Fatwa tentang penyertaan gadis Melayu dalam 'Pertandingan Ratu Cantik':

Tun Dr. Mahathir Mohamad, Utusan Malaysia, 19 Julai 1997 – Apabila tiga orang gadis Melayu Islam, Fahyu Hanim Ahmad,18 (Alor Setar), Noni Mohamad, 19 (George Town), dan Sharina Shaari 23, (Alor Setar), menyertai pertandingan Miss Malaysia Petite 1997 yang diadakan di Classic Ballroom, Hotel Holiday Villa Subang Jaya 13 Jun 1997 ditangkap oleh lima pegawai JAIS, Tun Dr. Mahathir yang ketika itu sedang bercuti di Okoyama, Jepun dikatakan mengulas: “Cara ini meninggalkan kesan buruk sampai ke bila-bila kepada pihak yang terlibat termasuk keluarga mereka. Orang-orang ini tidak faham apa yang dikehendaki oleh agama. Inilah masalahnya apabila kita memberi kuasa kepada orang-orang yang tidak tahu menggunakan kuasa”.

Tun Dr. Mahathir Mohamad, Majlis Tertutup Majlis Agama Kebangsaan, 1997 - “Saya bukan lawan semua dengan mufti, tetapi mufti (Allahyarham Dato’ Ishak Baharom) yang semacam ini bukan mufti. Ulama’, macam-macam ulama’ ada.”Takkan satu orang boleh mendakwa diri dia ulama dan kita mesti sembah dia inilah waris nabi, bukan main senang. Masuk persatuan ulama’ jadi waris nabi. Syed-syed pun tak pernah berkata macam itu, yang kata dia keturunan nabi, keturunan sahabat-sahabat nabi – pun dia tak kata macam itu. Ini mana-mana tempat membuat dakwaan bahawa ‘ulama’ adalah waris nabi’. Mudah nak jadi waris nabi. Tak payah sapa pilih.”
Fatwa tentang hukum 'HUDUD':

Tun Dr. Mahathir kepada wartawan pada 3hb Mac 1994 di Nilam Puri, Kelantan Darul Naim): “Hukum rejam kepada penzina adalah primitif”

Ucapan Tun Dr. Mahathir pada 30 April 1992 di perjumpaan Ketua2 UMNO bahagian Johor - “Saya nak tahu siapakan di antara ahli2 Pas yang sanggup memotong tangan orang jika hudud dilaksanakan di Kelantan. Barangkali Nik Aziz akan melakukannya. Jika benar kita nak tengok apa yang berlaku selepas hukum itu nanti.”

Ucapan Tun Dr. Mahathir pada 3 Mac 1994 di Pusat Bahasa Arab, Nilam Puri, Kelantan - “Apakah hukum hudud mesti dilaksanakan juga walau apa pun keadaan sehingga mendatangkan mudarat kepada orang Islam. Apakah dalam keadaan Islam sudah lemah, hukum2 yang boleh melemahkan lagi orang Islam mesti dilaksanakan?”

Tun Dr. Mahathir Mohamad, temubualnya dengan media massa, 14 Julai 1992 – “Apabila hukum rejam batu sampai mati kepada penzina dan potong tangan kepada pencuri, nescaya ramailah rakyat Islam yang mati dan kudung tangan.Ini sangat memalukan ummat Islam, kerana orang bukan Islam akan sempurna sifatnya dan boleh meneruskan kerja.”

Tun Dr. Mahathir Mohamad, ucapannya di Pusat Bahasa Nilam Puri, Kelantan, 3 Mac 1994 – “Hudud tidak boleh dilaksanakan kerana sukar mendapat saksi yang tidak fasik”

http://1.bp.blogspot.com/_CYjOFYx7d9s/SQ-4jQ5mh5I/AAAAAAAAAIQ/u7La0Zymk8w/s320/Image096.jpghttp://3.bp.blogspot.com/_F0neKqcpqk8/SjTVEmrqLVI/AAAAAAAAACo/by0MFeIGTgM/s320/9perogol.jpgFatwa tentang Al-Quran:
Tun Dr. Mahathir Mohamad, ucapannya di Pasir Mas, 14 Ogos 1994 – “Al-Quran perlu ditafsirkan semula untuk disesuaikan dengan keadaan masa kini.”

N'N:Ramai remaja yang menyanjungi Tun M, tanpa tahu Tun M banyak menghina Islam.....

1 comment:

Anonymous said...

LEBIH BAIK DIAM KALAU TIADA ILMU...WAHAI TUN...JANGAN GUNA LOGIK AKAL TUN....HUDUD INI HUKUM ALLAH....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang