Innity

Monday, January 20, 2020

ISU KERETA MERCEDES: SULTAN MELAKA TAMPIL PERTAHAN MB KELANTAN.

Foto-Facebook

Aku setuju tiada masalah pun nak kritik Kerajaan Kelantan tetapi jangan jadikan ia isu peribadi dan mengutuk peribadi MB Kelantan yang semua orang tahu adalah seorang yang baik.

Rumahnya biasa².

Kenderaan peribadinya juga biasa².

Secara peribadinya beliau bukan seorang yang suka bermegah dengan kemewahan.

Masyarakat disekeling beliau tahu peribadi beliau.

Sebenarnya secara peribadi aku lebih setuju Kerajaan Kelantan pakai kereta nasional seperti X70 yang tidak kurang hebatnya.

Semua benda perlu 'check and balance' tak guna kita kritik Kerajaan Persekutuan bila mereka nak tukar kenderaan lama kepada Toyota Vellfire tapi membisu bila Kerajaan Kelantan nak tukar kenderaan lama kepada Mercedes yang harganya lebih mahal mahal daripada Toyota Vellfire.

Tiada Kerajaan yang maksum didunia ini.

Sekian.

1 comment:

Carlos Santiago said...

Yang berada mesyuarat pelulus tu siapa. Yang mentadbir kerajaan negeri kelantan tu siapa.

Tidak salah untuk beli sekiranya segala kelengkapan rakyat terlaksana, pelbagai inisiatif untuk golongan miskin di kelantan terbela. Kelantan berada dalam kelompok negeri sifar miskin tegar. Itu tiada masalah.

Masihkah korang ingat apa yang diperkatakan semasa kerajaan negeri terengganu dibawah pemerintahan BN membeli Mercedes?

bankami.blogspot.com

Innity