Tuesday, September 3, 2019

BAGI YANG GILA MEROYAN DENGAN KEMPEN BELI PRODUK MUSLIM, A.SUBASH CHANDRABOSE ADA SEDIKIT NASIHAT...Simple jer tetapi kenapa ada pihak yang nak kaitkan kempen ini dengan perbuatan rasis atau didalangi oleh orang politik.

Anda silap, ini adalah kempen rakyat diatas kesedaran untuk memajukan ekonomi ummat Islam.

Dulu asyik merungut kata Melayu malas tapi bila Melayu nak maju dituduh perkauman pula.


4 comments:

I said...

Syabas tuan Subash... berfikiran terbuka adalah resipi terbaik . Semua kaum di mana2 pun utamakan barangan keluaran kaumnya... indon..india..bangla..myanmar turut melakukan perkara yang sama. Kenapa pula nak bising2 pasal perkara ini... Cuma yang tak seronok ada yang sensasikan perkataan boikot...

Anonymous said...

Tak pernah boikot barangan buatan negara tapi keutamaan tetap barangan halal bangsa agama sendiri.
Bila lagi nak bantu barangan dan ekonomi kita sendiri?

Anonymous said...

Setuju!!!
Nak boikot...terpulang tapi keutamaan tetap barangan halal buatan bangsa dan agama sendiri dulu.
Bila lagi kita nak bantu barangan keluaran bangsa dan agama sendiri?

Warga tua pesara Kerajaan said...

Saya telah lama mengamalkan BMF tetapi tidak sibuk kempen kepada orang lain kerana menganggap semua tahu sikap BMF memang tuntutan Islam. Bagi barangan yang tiada diusaakan oleh orang Islam saya terpaksa memilih yang ada logo halal diiktiraf JAKIM.Isu BMF yang dibesarkan sekarang lebih kepada perkauman anti bangsa dap.....tetapi kurang kepada dap India seperti rempah2 masakan keluaran.....yang bukan jenama ADABI misalnya. Ruj.Surah Al Baqarah. Ayat 44. kamu menyuruh manusia supaya berbuat kebaikan sedang kamu lupa akan diri kamu sendiri; padahal kamu semua membaca Kitab Allah, tidakkah kamu berakal?