yang setia mengikuti blog ini dan ingin mengikuti

Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Wednesday, January 20, 2016

TAKTIK PENIPUAN TARIK KERETA BERLUASA ANDA MUNGKIN MANGSA SETERUSNYA JIKA TIDAK MEMBACA PESANAN INI.



Dari FB Pn.Adilla Rashid:

Salam warga Putrajaya..

Semalam (15/1/16) tengahari sy dgn husband nk g amik anak kat presint 5..sekolah kt sana..tetiba husband perasan yg kereta kami diekori..x sedap hati dia wt u turn byk kali still kereta tu ikut..tetiba dia overtake kitorg and minta stop..ms tu kt depan sekolah presint 5 tu..

Apa yg kami perasan kereta proton saga plat no BKA 8550..ada 4 indian..kata nak tarik kereta kami.

Dorg dh gertak2 minta kami keluar kereta tp sbb ada anak2 mmg kereta kami dilock sentiasa..sy minta surat bank tp xde katanya..bank call minta ambil je kereta tu.sy terus call polis..semasa tgu polis tu dorg ugut2 lg..tunjuk sy kad kuasa tp apa yg sy perasan kad tu dh expired..sy amik phone n amik gambar dia..marah betul dia..nak tercabut pintu kereta..

Polis call sy balik kata dh di area sy tu..trus mereka ni cabut lari naik kereta..polis sampai tp dorg lari. Polis ambil report dan minta hati2 juga..kata ada gak kes cmni berlaku..

Apa yg sy risaukan ialah klu sy memandu seorg diri ms tu..n ada anak2..kawan2 pn ada yg memandu sendiri..Klu sy yg drive td myb sy x perasan pn diekori. Husband pn dah call bank n xde mslh pn akaun kereta kami.. mmg bkn dr bank nak tarik kereta tu..myb gak nak curi kereta.

So kawan2 semua take care..n jgn cepat panik..

3 comments:

Anonymous said...

elok puan buat susulan kes ini. Tanya balai kes ini mcm mana. sbb no kereta dah ada...

ada kes dlm blog dulu yg menunjukkan polis bersubahat dgn penjenayah. bila polis sampai, boleh pula mrk berborak2 dgn penjenayah tarik kereta tsb.

perkara ini juga berlaku di plus r&r tapah. jgn berhenti disitu...

Anonymous said...

Mengapa penjenayah seperti pencuri, perompak, pembunuh, penceroboh, ahlong, MLM, penipu, gores dan menang, penjual h/phone, penjual barang tiruan @ clone, sendiket pemerdagangan manusia, bapa ayam dan ibu ayam dll bebas melakukan jenayah di negara ini?

Anonymous said...

kalau itu gambar sudah ada tak kan tak boleh cari mamat ni
jangan bagi muka bahya pengganas ni
jangan asyik kira pengganas berani mati saja ini pun pengganas jugak
mana tau lain kali dia oarang bertindak lagi ganas
cubaan menipu tak kan tak ada hukum yang boleh didakwa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)