Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Saturday, January 30, 2016

MENANGIS JEMAAH MENTERI KALAU TENGOK KARTUN NI.


N'N: Inilah realiti yang berlaku di Malaysia...Setiap kali rakyat berhadapan dengan krisis dan kesusahan muncul menteri2 bijak pandai memberi komen seperti budak tadika...Tidak kurang juga yang terpalit dengan pelbagai skandal rasuah dan pecah amanah...

1 comment:

Anonymous said...

Ulama Digantikan oleh Pemimpin yang Bodoh, Sesat dan Menyesatkan

Di akhir zaman ini kita melihata bagaimana ulama-ulama Islam dan parti Islam yang memperjuangkan Islam difitnah dan dihina tetapi pemimpin yang tidak bermoral dan zalim dipuja dan disokong oleh rakyat yang tidak bermoral dan ulama jahat (Ulama suk atau su' atau fasik)!

Rakyat yang tidak bermoral memilih orang zalim sebagai pemimpin mereka yang menyebabkan pemimpin-pemimpin zalim bebas menindas dan menipu rakyat ! Bahkan pemimpin-pemimpin zalim ini mempunyai ramai pembantu dalam kezaliman mereka.

Dan pada Abu Hurairah r.a. katanya: Aku mendengar RasuIullah saw. bersabda, “Umat ku akan ditimpa penyakit-penyakit yang pernah menimpa umat-umat dahulu”. Sahabat bertanya, “Apakah penyakit-penyakit umat-umat terdahulu itu?” Nabi saw. menjawab, “Penyakit-penyakit itu ialah (1) terlalu banyak seronok, (2) terlalu mewah, (3) menghimpun harta sebanyak mungkin, (4) tipu menipu dalam merebut harta benda dunia, (5) saling memarahi, (6) hasut menghasut sehingga jadi zalim menzalim”.H.R. Hakim

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)