Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Friday, January 1, 2016

AKU CUMA KESIAN KAT MAK DAN BAPAK KAU JER DIK...


“Tolong aku, aku nak balik, diorang culik aku, diorang nak jual aku,” itulah rakaman suara seorang remaja perempuan berumur 14 tahun yang mendakwa diculik menggunakan van putih kepada keluarganya...

Setelah kisah ini viral seluruh Malaysia dan mendapat liputan meluas media, kita dikejutkan dengan berita ini pula:Perasaan simpati sebelum ini berubah kepada marah dan geram... Salah siapa?

1 comment:

Anonymous said...

Assalamu'alaikum. Saya keliru dengan tulisan seksyen ini: "siasatan dibawah seksyen 363 Kanun Keseksaan iaitu kesalahan menculik atau melarikan remaja perempuan yang berumur kurang daripada 16 tahun, tanpa persetujuan atau keizinan penjaganya yang sah". kekeliruan saya ialah mana ada orang yang nak melarikan remaja bawah umur minta izin dari penjaga dia yang sah? ada siapa2 yang faham undang2 boleh terangkan seksyen ini?
*saya memetik ayat ini dari sebuah blog.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)