Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Tuesday, December 29, 2015

MENTERI UMNO VS PELAWAK (GAMBAR)

International Trade and Industry Deputy Minister Datuk Ahmad Maslan's tweet defending his earlier message on the social media site, advising Malaysians to take on a second job in order to earn more money. – Twitter screenshot pic, December 28, 2015.Saya seorang pelawak, emcee, penulis, pelakon, jurulatih, pengarah. Itu tidak bermaksud saya mempunyai 6 pekerjaan. Ianya bermaksud saya lakukan 6 perkara yang berbeza.Dalam konteks penjawat awam kerajaan anda boleh kata saya pegang 6 jawatan berbeza.

Kerja adalah sesuatu yang anda lakukan setiap hari sepanjang hari. Jadi untuk seseorang untuk memiliki 2 pekerjaan bermakna mereka bekerja minima 2 x 8 jam shift sehari. Yang bermaksud 16 jam bekerja dalam 1 hari.

N'N: Entah kenapa aku rasa lebih baik Harith Iskander jadi Menteri dan Ahmad Maslan jadi Pelawak...

1 comment:

Anonymous said...

How abaout part time online job??

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)