Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Monday, April 6, 2015

TAK TAHU SAMADA NAK GELAK ATAU NAK NANGIS BILA BACA BERITA NI...


1 comment:

Anonymous said...

Ini mana punya New Car Assessment Programme (NCAP) Euro ke Malaysia?
kalau setakat nak antar kereta ke NCAP Malaysia sudah tentu Proton buat unit yang terbaik. Cuba ambil salah satu unit yang dijual berada di mana2 pengedar PROTON dan hantar ke NCAP MALAYSIA.

Proton kalau berani dan ikhlas tunjukkan pada Rakyat Malaysia apakah perbezaan system pada kenderaan yang di jual di Malaysia dan di export keluar negara terutamanya ke Europe.

Untuk pengetahuan semua bukan semua pembuat2 kenderaan boleh export ke Europe sekira tidak memantuhi kesatuan keselamatan kenderaan.

Ada berani tunjuk lah spec buatan Malaysia dan Europe.
di Europe dari tahun 1985 kenderaan paling murah pun dah ada 2 AIRBAG system. sekarang semua kenderaan di negara2 europe paling minimum mesti ada 4 airbag kalau tidak mengikut peraturan Europe kenderaan tersebut tidak dibenarkan dijual disana.Europe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)