Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Thursday, December 25, 2014

SELURUH RAKYAT MALAYSIA AKAN KECEWA DAN SEDIH BILA TENGOK GAMBAR INI...


                         Disaat 6 negeri terjejas akibat banjir...

7 comments:

Anonymous said...

MENGAPA HARUS KECEWA NAJIB MAKSUB BIN WASATIAH.SEMUA HASIL NEGARA DIA ,ADIK BERADIK ANAK BERANAK SAPU SEHABIS HABISNYE.KEMUT KELILING DAN APA SALAHNYE SAPU DANA NEGARA.NAK DINILAI NAJIB DGN YAHUDI LAKHANATULLAH NAJIB NI JAUH LEBIH TERUK DARI YAHUDI DAN KITA PATUT BERSYUKUR DAPAT PERDANA MENTERI MCAM NIBANGGA

Anonymous said...

Tatkala org lain lapar, sejuk, kuatir akan nyawa dan hartabenda, ko boleh main golf, ape susah sgt ke nk cancel golf dgn ohbama tu.. Tp muyidin kata najib nk rehat so dia kena take over psl banjir.Bye najib the end is here.

Unknown said...

Anwar Ibrahim bercuti di NZ tak ada isu. JIJAH bercuti keluar negara bersama dg bang nuar semasa kajang banjir tak jadi isu bagi PR. Tapi jadi isu dg penduduk kajang.
Janji jijah nak selesaikan isu banjir dikajang. Tapi janji tinggal janji.
LGE cuti keluar negara semasa negeri rakan PR tak jadi isu bagi PR walaupun kelantan mahu PP tolong mereka.
Najib kan ada penolongnya Muhyiddin. Jadi Muhyiddinlah akan mengarahkan untuk bantuan mangsa banjir khususnya dikelantan.
Pada pandangan saya PR ini hanyalah menjatyhkan mertabat melayu saja. Melayu berpecah Dapigs yg melompat kegembiraan.

Anonymous said...

Tak perlu kecewa kepada Najib sebab pengundi2 Melayu terutamanya luar bandar yang memilih beliau.Biarkan beliau bersama Obama itu yang lebih penting, rakyat marhaen yang menderita akibat banjir biarlah masing2 urus sendiri.
Masih ingat lagi banjir besar melanda Kuantan akhir tahun 2013, Najib bernyanyi2 dengan lagu anak kecil main api semada PAU di PWTC.
Jadi tak perlu kecewa.

Anonymous said...

syukur rupenya pm aku pandai maen golf, siap kalahkan harimau kayu lagi.

Anonymous said...

Biarkanlah ... kan kita yg lantik dia jadi PM. Ikut suka hati dialah. Lagi pun dia bukan pergi sorang untuk berehat2 ... pegawai2 pengiring pun nak rehat2 jugak. Kan mereka semua dah penat kerja sepanjang tahun? Tak pe lah rakyat susah ... bukan selalu. Kejap lagi eloklah tu. Hilang harta benda, biasaalah ... ujian Allah. Boleh cari lagi nanti.

zamani said...

Cuma pm yang gila saja akan bercuti sedangkan rakyatnya di landa musibah.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)