Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Sunday, July 13, 2014

RM 60 RIBU WANG ZAKAT NI MASUK POKET SIAPA? (GAMBAR)

6 comments:

Anonymous said...

Duit zakat, hak asnaf, yg ngambil atau makan duit zakat, atau yg seleweng duit zakat, atau yg tak bayar zakat, samalah spt memkn harta / hak asnaf, yg antaranya golongan miskin dan golongan fakir. Hinanya manusia sebegini, malunya nanti di Akhirat, besarnya dosa, mengambil yg bukan haknya, mengkhianati amanah.
Iman dan amanah sentiasa bersama, berimankah jika tiada amanah ?

Anonymous said...

ok tu sbb dia tak lawan umno????

Anonymous said...

JAWABNYE SEMOGA ALLAH SWT MELAKNAT HIDUP MAMAT NI DUNIA DAN AKHIRAT.AMIN

XUMNO said...

Nampaknya senang benarlah pegawai agama Johor yang songlap duit zakat tu ke neraka, cepat sampai naik basikal untuk ditendang ke dalam api neraka oleh malaikat.Inilah kerja manusia2 celaka dan laknat di pejabat2 agama, langsung tak fikir seksa di akhirat.

Anonymous said...

rocky de Vibratore Corpora Cavernossa says: masyaAllah. jika benar berita ini, kepada Allah jualah kita serahkan untung nasib manusia tersebut. untungnya kerja dengan kerajaan...

SUE said...

tulapasai, agensi2 kerajaan dan jabatan kerajaan suka beri bantuan dlm bentuk harta benda atau baarangan dn bukan dalam bentuk wang tunai kepada orang2 susah dan miskin.......bila beri bantuan dlm bentuk harta benda atau barangan, bolehlah tumpang merasa untung kerana komisen yg diperolehi atas nilai barangan tersebut tak dikira RASUAH......apa2 pun semuanya bergantung kp niat, Allah maha Mengetahui lagi Maha Bijaksana....wallahualam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)