Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Saturday, June 7, 2014

SAYU PULA BILA LIHAT GAMBAR NI...


Orang yang datang kenduri tak wajib beri sedekah, tuan rumah jgn pula menaruh harapan setiap tetamu perlu beri sumbangan...Niatlah kenduri yang dibuat hanya untuk meraikan majlis perkahwinan tanpa mengharapkan sumbangan...Tapi kalau ada yang menghulur apa salahnya ambil...

2 comments:

Anonymous said...

Agak touching laa..mcm mane laa yg jadi bapak tu..

Anonymous said...

Jgn tak tahu ada gak yg berkira2 siap kata si anu tu tak bagi, si polan tu bagi .... je.Kedekut! Nak ikut stail cina ke? satu meja seorg kena bagi RM50? Kalau nak bt cmtu lbh baik bubuh kt kad kahwin sila bg sumbangan minima. Tgk respond org cmne. Siaphb org tak dtg. Baru padan muka!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)