Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Thursday, June 12, 2014

INI BUKAN DI PALESTIN TP DI MALAYSIA (GAMBAR)


Dari status FB Dr.Mujahid:

Saya kini berada di Paris untuk transit dari Morocco sebelum menaiki penerbangan pulang ke Kuala Lumpur. Saya mendapat berita di tanah air daripada kawan-kawan wartawan Harakah bahawa pihak DBKL dan PTG sedang giat merobohkan rumah orang kampung di Kg Chubadak Tambahan, Sentul kononnya untuk pembangunan.

Gambar kedua pula ialah keluarga Haji Halim di Kg Chubadak Tambahan tidur bermalam di bangsal selepas DBKL dan PTG merobohkan rumah mereka tanpa sebarang notis arahan rasmi mahkamah pada Isnin lepas.

Saya masih lagi cuba memahami isu ini dengan lebih mendalam. Namun tindakan rakus DBKL langsung tidak boleh diterima. Apakah mereka langsung tidak mempunyai belas kasihan?

Kredit gambar: Arif Atan.

1 comment:

Anonymous said...

Oklah tu...kan umno celaka haramjadah ada...pergilah mengadu dan buat aku janji untuk terus sokong sehingga ke akhir hayat!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)