Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Friday, April 11, 2014

MARI LIHAT BAGAIMANA PARA HACKERS MEMBELASAH ISRAEL SEHINGGA MELUMPUHKAN LAMAN2 WEB PENTING MEREKA.


Serangan Hacker Cyber Anonymous ke atas ratusan website Israel menyebabkan banyak website mereka telah lumpuh sehinggakan mereka terpaksa menutup pengkalan database mereka bagi mengelakkan kemungkinan kerosakan yang lebih teruk.

Antara website yg diserang adalah Kementerian Pertanian, Kementerian Pendidikan, Pengurusan Lapangan Terbang Israel dan Pejabat Surat Khabar popular mereka, Haaretz.

Ini bukanlah serangan yg pertama berlaku. Serangan pernah berlaku pada November-2012 dan April-2013 yg menyebabkan beberapa website Israel lumpuh termasuklah Kementerian Pertahanan dan Kementerian Dalam Negeri.

Kumpulan Hacker Cyber Anonymous ini mengatakan bahawa tindakan mereka ini adalah sebagai pembalasan di atas kejahatan Israel terhadap penduduk Palestin...

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)