Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Sunday, February 2, 2014

GURU NI SEKOLAHKAN MAK & BAPAK PELAJAR (GAMBAR)

2 comments:

XUMNO said...

Right On Cik gu!!! Ramai mak bapak pandai buat anak saja. Ibubapa ni minta cikgu tukarkan anak mereka berperangai macam setan supaya jadi malaikat.Tapi bila cikgu cuba lentur anak yang bengkuk ini jadi lurus, ibu bapa naik angin jerit kat guru.Kat sekolah, cikgu ajar anak2 ini undang2 jalanraya tapi kat rumah mak ayah mereka belikan motor ajar mereka jadi mat rempit, buat wheelie, lumba haram tanpa lesen memandu.Nasib kaulah cikgu.

Anonymous said...

Saya setuju dgn apa yg diluahkan oleh guru tsb, cuma bahasa yg digunakan kurang elok. Ini menunjukkan tahap pemikiran guru tsb sama dgn ibubapa murid yg diajarnya.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)