Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Tuesday, November 12, 2013

CARI PERBEZAAN GAMBAR INI?


Inilah beza kes high profile dan low profile...

4 comments:

Anonymous said...

Sy rasa perbezaan bukan hanya setakat gambar...Penjenayah yg membunuh pegawai bank tu pastinya tidak akan dilepaskan dari tali gantung, dah memang patut pun. Tapi yg lagi 1 dah mengaku pun dia melakukan pembunuhan keatas pompuan mongolia terlepas dari tali gantung, memang tak patut.

Anonymous said...

Gambar kiri kes melibatkan wang RM450,000 (Ada 6 angka)
Gambar kanan kes melibatkan wang RM1.5billion (sendiri fikirlah)
Kesimpulannya pesalah di gambar kanan teramat malu, sebab nilai RM tu kecil saja
Lagi satu pula: keadaan terbilak. Satu polis tak berani tunjuk muka spt penjenayah yg dibawanya manakala satu lagi terbilak!

rantai said...

yang pertama, polis tak berani tunjuk meuka, takut dikenali oleh member indun tu dan takut kena tembak pula masa berak ke, masa kencing ke..... yang kedua tu, yang tutup muka tu takut dikenali dan ditembak oleh orang monggol

Anonymous said...

2 UTK dlm dlm foto kanan berselubung, dlm foto kiri mereka juga (dah bertugas semula) tapi bertopeng pula. Antara UTK dlm foto kiri tu adalah mereka berdua tu. Perbezaannya bertopeng dan berselubung!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)