Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Sunday, September 8, 2013

KECANGGIHAN PENGANGKUTAN DI SABAH KEJUTKAN DUNIA (GAMBAR)


menuju wawasan 2020....

2 comments:

Anonymous said...

buat apa nak terkejut??? mmg mcm tuh lah keadaan kat sabah dan sarawak nih. dahlah kemudahan awam mmg hampeh sejak berzaman....pikiran depa2 nih lagi teruk dari monyet2 zaman jepun. paloi tak boleh nak ajar. paloi/bodoh nih aku tujukan untuk yg yg berenti2 duk sokong umno tuh. bukan semua rakyat sabah sarawk tapi majoritinya mmg bodohhhhhh

Anonymous said...

Setuju habis. Memang kebanyakan rakyat Sarawak terutamanya orang Melayu masih tak nak menggunakan akal mereka sepenuhnya. Ini adalah disebabkan mereka lebih gemar mengejar kekayaan sementara daripada mendapatkan ilmu pengetahuan untuk mereka menilai yang mana hak dan yang mana batil. Kesimpulannya adalah. 1. Pemimpin Melayu BN Sarawak. -- -Memainkan peranan dalam mengatur strategi untuk memperbodohkan orang Melayu untuk mengekalkan kuasa -Menjadikan diri mereka "Pak Turut"kepada pemimpin Zalimm untuk Mengaut harta sebanyak yang boleh. -Berlakon sebagai pembela orang Melayu semasa program rasmi atau tidak rasmi tetapi realitinya keadaan orang Melayu Sarawak makin teruk dari segi agama, ekonomi dan sosial. -Memastikan kekayaan diperolehi diberikan hanya kepada golongan Melayu yang sanggup menjalankan tugas untuk memperbodohkan orang Melayu. 2. Tukang bodoh orang Melayu. - menengahkan diri di khalayak ramai sebagai agen pemaju orang Melayu tetapi pada hakikatnya mereka hanya berjuang untuk mendapatkan projek . - Menjadi agen bagi memburukkan orang lain dengan bermacam-macam andaian supaya orang Melayu lupa akan kezaliman pemimpin mereka lakukan selama 50 tahun - berlatih untuk menjadi pemgampu untuk mendapatkan perhatian pemimpin mereka. - menyesatkan orang Melayu Sarawak supaya orang Melayu yakin hanya pemimpin BN yang memberi rezeki, memajukan negara dan menjaga keamanan negara. 3. Orang Melayu. - orang melayu yang bodoh tapi mereka tidak tahu mereka telah diperbodohkan. - Sering melaungkan "Hidup BN" tetapi tidak mahu memajukan hidup mereka. - mendapatkan wang dalam masa jangka pendek.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)