Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Wednesday, July 31, 2013

JANGAN MARAH KALAU UMMAT ISLAM MINTA BANTUAN GEREJA KERANA BANTUAN ZAKAT SUSAH NAK DAPAT.

3 comments:

Anonymous said...

Pusat zakat sibuk berkempen orang islam wajib bayar zakat. Tapi mereka tak sibuk kewajipan mengagihkan wang zakat tapi sibuk mengumpulkan wang zakat. Cuba selidik berapa peratus wang zakat diagihkan pada setiap tahun dibandingkan dengan terkumpul. tidak sampai 50%. Sepatutnya 90% wang zakat diagihkan sebelum tahun berakhir dan tinggalkan hanya 10% (1/9)sahaja sebagai belanja pengurusan iaitu untuk amil zakat.pusat zakat pun tak ikut hukum.

Anonymous said...

SETUJU sesangat.

Lepas tu dapat pun ciput. Setakat nak lepaskan belanja buat raya supaya si asnaf bergembira menyambut raya

Matlamat banteras kemiskinan gagal.

Amil untung. Bersepah amil kutip zakat

Pak Din said...

saya pong tengah dok pikiaq nak mintak bantuan kat depa.... Tapi tuu diaa lah dok pikiaq jsdi fitnah.... Kita nak keluaq dari kemiskinan pong payah.... payah sebab biokarasi dll.... Islam bagi senang depa bagi susah...

Laa niiee saya terpaksa.... sebab masalah timbul satu persatu.... semua berkaitan wang...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)