Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Thursday, June 13, 2013

LAGI BUKTI MALAYSIA NEGARA ISLAM (GAMBAR)

3 comments:

Along said...

Saya pon tak paham, kenapa perlunya buat filem melayu ??? Nak kata membangunkan melayu, melalui filem, rasanya tak jugak, nak kata sebagai pengajaran untuk orang melayu pon tak jugak.

Kalau tak tayang waktu maghrib pon kalau pelakon citer melayu pon mendedahkan aurat/tak bertudung pasal nak memenuhi tuntutan skrip, sama jer jadinya dengan tayangan masa maghrib.

Semua yang terlibat dari pembuat cerita sampai penonton, kena tempias dosa.

Alhamdulillah, setakat nih tak minat tonton cerita melayu kecuali cerita P. Ramlee.

Na'im Nikmat said...

Kerajaan kena main peranan kalau kerajaan itu nak jaga Islam..Gubal undang2 yng melarang tayangan semasa waktu maghrib...kemudian asingkan lelaki & perempuan dan hapuskan couple seat untuk muslim.........

kampong lad said...

m'sia negara sekular.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)