Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Tuesday, April 2, 2013

[GAMBAR] AHLI UMNO WAJIB TENGOK : 10 DALIL UMNO/BN WAJIB DITOLAK PADA PRU-13 NI

1) MEMBUAT DEMO YANG TIDAK BERMORAL, PERKAUMAN, LUCAH, KEJI DAN GANAS, MENYEMAI BUDAYA SAMSENG/GANGSTER KEPADA ANAK-ANAK MUDA:

Jangan sampai di bawah ini menjadi ikutan anak-anak kita. Tapi inilah hakikat kepimpinan tidak bermoral dan keji diterapkan oleh UMNO/BN. Tiada satupun pemimpin UMNO yang membidas pendemo ini. Sokong le tu.

Perlakuan keji,lucah dan tak bermoral
Perbuatan biadap.
Menghalang dan memprovokasi konvoi Pakatan. Gangster taik kucing.
Putri Umno pun sama -apa nak dikato Abg pemuda yang ajar.
Mengancam keselamatan Pemimpin Pakatan-budaya samseng dan ganas


2) MENYOKONG  PEMIMPIN YANG TERBUKTI TAK  BERMORAL DAN MENGHINA ISLAM :

Chua Soi Lek, Presiden MCA yang mengaku berzina dengan pelacur, terang-terang menghina hudud tetapi tiada seorangpun Pemimpin UMNO menentang atau membidas. Mereka diam membisu seolah2 mangiyakan. Janganlah semata-mata nak meraih sokongan pengundi Cina Agama digadaikan. Sebaliknya anda baca penyataan pemimpin DAP di bawah ni.


Klik untuk besar3) MENGHINA, MEMFITNAH ORANG ALIM, MEMUTARBELIT CAKAP PEMIMPIN PAKATAN:

Ucapan Tuan Guru Nik Aziz selalu diputarbelit oleh media UMNO demi menampakkan keburukan Tuan Guru mata rakyat.
4) BERSEKONGKOL DENGAN MAKSIAT DAN MENGGALAKKAN HIBURAN YANG MELALAIKAN :

Remaja-remaja kita disajikan dengan hiburan terlampau seperti K Pop. Di TV hari-hari mensajikan hiburan, nyayian, program realiti. Macamana nak lahirkan ramai pemuda-pemudi  yang ada jati diri dan menjadi aset negara. Nilai agama dikemudiankan, hiburan didahulukan.Hiburan macam ni ke nak diterapkan kepada anak muda??

 Tarian terlampau yang ditaja UMNO guna duit rakyat..pembaziran

 Macam omputih, kan haram puan hajah.Aik Ustazah salam Pak Lah. Boleh aje kalau UMNO5) MENUDUH DAP (KERAJAAN PULAU PINANG)  MENINDAS MELAYU/ISLAM TETAPI HAKIKAT ADALAH SEBALIKNYA  :

Lim Guan Eng dituduh perkauman dan anti Islam/Melayu. hakikatnya Kerajaan Pualau Pinang memberi sumbangan kepada pelajar hafiz di Pulau Pinang yang belum dibuat oleh Kerjaan BN sebelum ini. LGE juga percaya bahawa orang Islam yang pegang ajaran Islam tidak akan makan rasuah.

Al hafiz pun dapat sumbangan oleh Kerajaan DAP Penang, tak pernah dibuat Kerajaan Gerakan BN.

5 Kali ganda peruntukan Hal Ehwal Islam di bawah DAP


6) MEMBEBANKAN SARA HIDUP RAKYAT MARHAEN (BARANG NAIK-BN) :

Rakyat di bawah Kerajaan BN dibebankan dengan harga air yang mahal, bil lektirk mahal, kereta denagn cukai melampau, biasiswa dihapuskan diganti PTPTN (hutang), minyak mahal, gula, tepung beras semakin naik harga dll.
Harga minyak yang mahal walau Negara pengeluar minyak

Harga air paling mahal di Negeri BN (Johor) manakala harga air paling murah Negeri Pakatan(Penang). Melaka(BN) kedua termahal manakala Selangor (Pakatan) pula memberi air percuma.

Air percuma/murah tak mustahilkan di bawah Pakatan. Tarak tipu punya.
7) MENUDUH NEGARA AKAN HURU HARA JIKA PAKATAN MEMERINTAH, SEBALIKNYA UMNO YANG AKAN BUAT HURU HARA  JIKA KALAH :
8) MEMBERI IC PERCUMA UNTUK PENDATANG ASING -PROJEK IC MAHATHIR:

Ini taktik paling busuk yang digunakan untuk mengekalkan kemenangan UMNO/BN seperti yang berlaku di Sabah 'Projek IC Mahathir'. Ianya tidak mustahil digunakan secara meluas di Semenanjung- ini yang dinamakan pengundi HANTU. Menghianati rakyat semata-mata untuk menang.
Sumber berita9) TIDAK MENERAPKAN NILAI-NILAI ISLAM DALAM PEMERINTAHAN DAN PENTADBIRAN, PENDIDIKAN ISLAM DIABAIKAN. ISLAM DIKEMUDIANKAN :

10) GAGAL MENGAMALKAN PEMERINTAHAN YANG BERSIH DAN AMANAH SEBALIKNYA BUDAYA RASUAH MEMBIAK DAN TIDAK MUSTAHIL NEGARA AKAN BANKRAP DI BAWAH PENTADBIRAN UMNO.
Semakin lama UMNO memerintah semakin hampir negara menuju kebankrapan bukan menuju wawasan 2020. Skandal-skandal rasuah dan penyelewengan berleluasa. PKFZ,NFC , PUSPAHANAS, TAIB MAHMUD, KHIR TOYO, SCORPENE sekadar menyebut yang mega-mega.
RM500Juta duit rakyat (hangus) digunakan untuk bayar komisen belian.

Kerugian duit rakyat yang dirugikan oleh BN dalam skandal PKFZ mencecah 2 Billion250 juta duit rakyat disalahgunakan oleh Kroni

SUMBER

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)