Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Friday, September 28, 2012

Tolong Beritahu Aku Mana Yang Lebih Jujur, Amanah dan Profesional? Republik 'Islam' Iran atau Amerika Yang Kafir?

NEGARA IRAN YANG MEMALUKAN AGAMA ISLAM

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/601628_487619271263195_2049959475_n.jpg

Suatu hakikat yang perlu diakui DUA perbandingan himpunan antarabangsa yang dihadiri oleh Presiden Mesir, Dr.Mohammad Morsy dan beliau memberikan ucapan di kedua-dua sidang ini dalam Bahasa Arab.

Pertama, Sidang Negara-negara Berkecuali (NAM) yang berlangsung di Tehran bulan lepas.

Kedua, Perhimpunan Agung PBB ke-67 di New York, Amerika semalam.

Sidang NAM dicemari dengan terjemahan yang diselewengkan oleh penterjemah Bahasa Parsi dan menterjemah dengan bukan maksud sebenar.

Manakala himpunan di PBB yang diterjemah dalam Bahasa Inggeris diterjemah dengan jujur dan tiada penyelewengan terjemahan dilaporkan.

Mana yang lebih jujur, amanah dan profesional? Republik 'Islam' Iran atau Amerika yang kafir itu?

Benar kata Syeikh Muhammad 'Abduh, bekas Mufti negara Mesir, "Aku pergi ke negara Barat, aku dapati agama Islam diamalkan di sana tetapi aku pergi ke negara umat Islam, malangnya amalan Islam ditinggalkan oleh penganutnya."

sumber

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)