Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Monday, July 23, 2012

SEJUK MATA TENGOK JURUKAMERA NI (GAMBAR)

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/s480x480/482044_449311175102162_1335241551_n.jpg

MENUTUP AURAT..BUKAN HALANGAN UNTUK BERKERJA

Seorang wanita merekodkan program dalam studio saluran TV baru yang sedang diuruskan dan dikendalikan secara eksklusif oleh wanita yang memakai hijab yang penuh, yang akan dilancarkan hujung minggu ini, di Kaherah.

Pada zaman Hosni Mubarak Mesir, niqabis(pemakai hijab penuh) ditindas dari segi sosial dan politik mengharapkan tempat yang baru dalam masyarakat. Walaupun Mesir adalah masyarakat yang amat konservatif dan kebanyakannya Islam, pemakai niqab telah dinamakan diskriminasi dalam pasaran kerja, pendidikan dan di tempat lain.

SUMBER:JKKK FAN CLUB

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)