yang setia mengikuti blog ini dan ingin mengikuti

Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Friday, July 6, 2012

BOLEH TAK KALAU AKU CAKAP INILAH SULTAN YANG PALING ZUHUD DI DUNIA (GAMBAR)

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/s480x480/179949_337408276333418_1248959195_n.jpg

Sekali pandang persis rakyat biasa, bila diamati betul2 rupanya Sultan Kelantan. Negeri yang ditadbir Ulama' melahirkan Sultan yang zuhud.

9 comments:

Anonymous said...

Syukur alhamdulillah...tahniah kpd pemimpin kerajaan negeri Kelantan,sepatutnya inilah yang menjadi tauladan untuk semua baik rakyat maupun raja.pangkat,kuasa,kekayaan hanyalah hiasan dunia,masuk liang lahat sama saja pakaiannya,tanahnya....

solo mum said...

moga menjadi contoh sultan2 lain...
takyah nak ber"kot" 24jam ditengah cuaca panas kat mesia nihhhh

MOH KEMBARA said...

Likeeee!

Anonymous said...

boleh, pakai selipar adidas tu.. boleh dpt kt pasar malam je.

average joe said...

alhamdulillah.
sejukkk satu negeri.
moga Allah teguhkan iman cekalkan iltizam dan panjangkan umur dalam penuh kesihatan kepada sultan kelantan dan ahli2 keluarga serta zuriat sepanjang zaman

-average joe-
klakka-la.blogspot: HOW ADVANCED! Part 1 (MAJU LAH SANGAT! Bhg 1)

Anonymous said...

Masyaallah,usahkan kasut,setokin pun 'tak mampu' dibelinya...berkat 1 Kelantan!

Anonymous said...

Pengalaman aku ngan sultan muhd v ni, aku n famili pernah singgah solat isyak di masjid muhammadi kb,lepas solat tok siak masjid tutup semua lampu, cuma ada satu lampu aje yg belum off d bhgn solat lelaki,kami pakai kasut nak balik,my son (age :8) cakap kat aku, mummy jangan balik lg,adik nak tunggu raja sudah solat,adik nak salam dgn dia,i tanya my hubby betul ke raja tgh solat sunat? he said : yes, so we all tunggu la.. tunggu punya tunggu, sultan solat tak sudah-sudah jugak, jenuh kami nunggu, last2 kami balik aje,adik xdpt salam ngan sultan.

average joe said...

anonymous mummy 7:38am
betul ke??? subhanallah...

-average joe-
klakka-la.blogspot: HOW ADVANCED! Part 1 (MAJU LAH SANGAT! Bhg 1)

average joe said...

kahkahkah kalau lelaki dah pakai selipar atau sandal, takkan nak pakai stokin pulak??? boleh la pakai kalau nak nampakkan diri bahlul atau bak kata orang utara 'peghaq' maknanya macam sakai pertamakali masuk shopping mall la tu kahkahkah apa punya ayat da... nampak sangat tahap pemikiran masih kurang panjang macam bebudak hingusan kahkahkah!

-average joe-
klakka-la.blogspot: HOW ADVANCED! Part 1 (MAJU LAH SANGAT! Bhg 1)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)