Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Thursday, July 5, 2012

ALANGKAH INDAH JIKA UMMAT ISLAM DI MALAYSIA JUGA BEGINI (GAMBAR)

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/s480x480/487369_260358324073201_832069030_n.jpg

Apabila seruan azan dilaungkan mereka segera solat berjemaah ditengah-tengah pusat membeli belah. Jika setiap ummat Islam boleh buat begini ketahuilah kemenangan Islam makin hampir.....

3 comments:

mohamad adel said...

lambat lagi le nak jadi begini.
Shopping kompleks kat negara arab arab islam punya...kat malaysia?
sendiri mau ingat.

Anonymous said...

MMG HEBAT.

di m'sia?...surau kecik jer, bersesak2. letak di tingkat basement bersebelahan tempat letak kereta. tmpt wuduk pulak ala kadar. aircon pun tak disediakan....mmg panas dan menyesakkan nafas.

itulah keadaan di m'sia yg mengatakan dirinya sebuah negara islam.

TAIK KUCING UAMNGOK....!!!

Anonymous said...

Yang lagi best di Kanchut, Alor Setar, orang nak gantikan surau yang lebih besar... untuk surau yang tak diimarahkan... puak-puak lembu di sana buat tunjuk perasaan. Yang peliknya lembu-lembu tu lembu import, dahlah tu bukannya rajin solat pun.... lembulah katakan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)