Firman Allah SWT:

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu).
(Surah Al-Hujurat ayat 13)

Innity

Thursday, June 7, 2012

PERBEZAAN LAYANAN TERHADAP PERASUAH DI MALAYSIA DAN DI CHINA (GAMBAR)

https://fbcdn_sphotos_a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/s480x480/538084_190077251117966_1662570426_n.jpg

Nilailah sendiri.........

2 comments:

Militia Buruh said...

Perghhhh, Republik Rakyat China memang hebat dalam membanteras rasuah. Contoh satu lagi, masa awal tahun ni, seorang wanita kapitalis yang merupakan antara orang yang terkaya di Asia telah dihukum tembak sampai mati kerana menipu dalam perniagaan.

Kalau di Republik Rakyat China, kapitalis yang menyeleweng diperlakukan sedemikian rupa, Malaysia bila lagi nak banteras rasuah habis-habisan. Kapitalis keluarga Shahrizat masih bebas dgn skandal lembu dalam kondo, Isa Samad diberi hukuman ala budak sekolah sebab rasuah, dsb.

Apa2 pun, semasa PRU-13, pastikan BN kalah dan jadi pembangkang. Bawa penyeleweng2 ini ke muka pengadilan dan dihukum sewajarnya.

MOH KEMBARA said...

Salam Yob,
Pemimpin China tau betapa jijik dan hinanya rasuah dan perasuah...boleh telingkup bangsa dan negara!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Bloglist 1

Apa Perkongsian Mereka (10 Paling Terkini)